Izvor: Kurir.rs
12.10.2022 u 11:17
0

IVO SANADER OSLOBOĐEN KRIVICE: Sud utvrdio da nije kriv za ratno profiterstvo!

Tročlano sudsko veće oslobodilo ga je krivice.

Sanader nije kriv za ratno profiterstvo, rekla je sudija na kraju procesa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo kaznu od dve i po godine zatvora zbog ratnog profiterstva u aferi Hipo, bivšem premijeru Ivi Sanaderu u ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Zagrebu izrečena je nova nepravosnažna kazna.

Kako je to bilo vreme kada je Hrvatska bila u neposrednoj ratnoj opasnosti, Sanader je optužen i da je ratni profiter. Tako je, prema tvrdnjama tužilaštva, Sanader, u teškoj finansijsko-ekonomskoj situaciji izazvanoj ratom, ostvario protivpravnu finansijsku korist koja je nesrazmerna ugroženim temeljnim vrednostima države i društvene zajednice, kao i državnim interesima.

PROGLAŠEN VISOKI STEPEN OPASNOSTI OD TERORIZMA: Krim na oprezu zbog mogućih terorističkih akcija!

– Nisam počinio krivično delo iz optužnice. U prethodna dva postupka sam vrlo opširno izneo svoju odbranu i tu bih želeo da ostanem. Nemam šta da dodam – ​​rekao je Sanader na poslednjem ročištu u svoju odbranu.

Sanader je u sudnicu došao sa štakom i u društvu dvojice pravosudnih policajaca.

 Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter