Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 08:43
0

MILATOVIĆ PORUČIO MILU ĐUKANOVIĆU: “ Poslaću te u penziju 2.aprila!“

Kandidat Pokreta Evropa sad (PES) na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Jakov Milatović poručio je da će aktuelnog predsednika Mila Đukanovića 2. aprila, u drugom krugu izbora, poslati u političku penziju.

-Obećali smo da ćemo uspeti. I uspeli smo. Mislim da smo večeras pokazali da je Đukanović prošlost u Crnoj Gori -rekao je sinoć Milatović.

Milatovic je, inače, bivši ministar u vladi premijera Zdravka Krivokapića, koja je formirana nakon velike pobede na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, kada je DPS Mila Đukanović otišao u opoziciiju nakon vladavine duge više od tri decenije.

KO TO IZLAZI NA CRTU MILU? Evo ko je Jakov Milatović koji ulazi u drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori (FOTO)

Po izglasavanju nepoverenja Krivokapićevoj vladi Milatović i Milojko Spajić su u junu prošle godine formirali Pokret Evropa sad.

Na oktobarskim lokalnim izborima ovaj pokret je odneo veliki broj glasova u Glavnom Gradu, a Milatović je bio viđen za gradonačelnika Podgorice.

Milatović je zapravo zamenski kandidat PES umesto Spajića, čija kandidatura je odbijena zbog problema sa prebivalištem i državljanstvom.

U svom obraćanju okupljenima u štabu Milatović je poručio da je njegov ulazak u drugi krug predsedničkih izbora zajednička pobeda lepše, bolje, pravednije i jednakije Crne Gore.

Dodao je da je ovo pobeda svih onih „koji su baklju slobode nosili u prethodnih 30 godina“.

ABAZOVIĆEVA NEDVOSMISLENA PODRŠKA MILATOVIĆU: Ovo je velika pobeda demokratije u Crnoj Gori!

Milatović je zahvalio i medijima, intelektualcima i građanskim aktivistima koji su želeli bolju i pravedniju Crnu Goru i rekao da očekuje još snažniju podršku u drugom krugu.

Na pitanje da li očekuje podršku dijaspore, odgovorio je da žele da sa dijasporom grade bolju Crnu Goru, a ne samo „svake četiri godine da ih gledaju kao Đukanović“.

-Naši najveći saveznici su građani i siguran sam da ćemo zajedno zapečatiti novu slobodnu Crnu Goru- poučio je Milatović u obraćanju u izbornom štabu PES-a.

Njegovo obraćanje pratio je veliki broj domaćih i regionalnih medija, kao i pristalica i simpatizera pokreta koji su ga pozdravljali skandiranjem, a pristigao je i šampanjac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter