Izvor: Tanjug
19.03.2023 u 15:37
1

MILO ĐUKANOVIĆ SIGURAN U POBEDU: „Nisam neprijatelj Srbije – biću ponovo predsednik Crne Gore“

Kandidat za predsednika Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da nije neprijatelj Srbije, te da očekuje da će postati ponovo predsednik država u drugom krugu izbora a zatim predvoditi Demokratsku partiju socijalista i na parlamentarnim izborima u junu.

-Moja želja je najbolji mogući odnosi sa svim susedima, počev od Srbije, i mislim da sam to i dokazao svojim dosadašnjim delovanjem- rekao je Đukanović novinarima posle današnjeg glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora.

Ocenio je da je vododelnica na balkanskoj političkoj sceni, između politike koja smatra da i ovde može da živi multietnička demokratija, onako kako živi u Evropi i, s druge strane, nacionalista koji u to ne veruju i smatraju da treba korigovati granice i da se treba udruživati u nacionalne i verske svetove.

PREDSEDNIČKI IZBORI U CRNOJ GORI IZ MINUTA U MINUT: Do 12 sati izašlo 29 odsto birača, Đukanović glasao u Podgorici!

-Ja u to ne verujem, mi smo sukobljeni kada je u pitanju ta koncepcija, to ne znači da smo neprijatelji. Nisam neprijatelj niti Srbije niti bilo koga pojedinačno u Srbiji, samo smatram svojom odgovornošću da vrlo žilavo branim svoj pristup, vjerujući da je on najbolji za državu koju ja predstavljam- rekao je Đukanović.

Dodao je da građanska Crna Gora nema alternativu, te da bi bila na putu kraja ako bi zalutala bilo kojim nacionalističkim rukavcem.

Đukanović je ocenio da nije realno očekivati odluku u prvom krugu prdsedničkih izbora i poručio da ne planira da izgubi predsedničke izbore. „Ne preferiram nikog od kandidata posebno. Svi imaju isti naboj kako poraziti dosadašnjeg predsednika. Mislim da ćemo imati jedan korektan duel, siguran sam u svoju superiornost“, rekao je on.

Rekao je da se može očekivati da predvodi svoju partiju na parlamentarnim izborima.

Đukanović je ocenio da Crna Gora mora da opstane kao multinacionalna država, te naglasio da se protivi ideji svrstavanja u „nacionalne torove“ na Balkanu.

Dodao je da bi bili glupi da posle 30 godina balkanski narodi iskušavaju ponovo isti recept koji je koštao 150.000 života.

-Crna Gora je nažalost 2,5 godine u ozbiljnoj i svestranoj krizi. Treba joj oporavak, i povratak u stanje normalnosti u kome je bila dugo vremena posle nezavisnosti -smatra.

PREDSEDNICA BIRAČKOG ODBORA U PODGORICI OTKRIVA KAKO PROTIČE GLASANJE: „Proverena je glasačka kutija, ubačen je kontrolni list…“

Kao dobru vest ocenio je zakazivanje prevremenih parlamentarnih izbora za početak juna.

-U ovoj sezoni izbora mogli bi zaokružiti čitav posao, i mogla bi Crna Gora dobiti jednu kompetentnu nacionalno odgovornu, reformsku vladu, koja bi zajedno sa predsednikom i parlamentom vodila Crnu Goru u željenom cilju- rekao je on.

Dodao je da su izbori šansa te da druge nema u demokratskom društvu.

-Mislim da ćemo iskoristiti izbornu šansu da slobodnom voljom opredelimo dalji put jačanja naše države- rekao je on i dodao da glasom svako opredeljuje i put svoje dece.

Dodao je da je izborni proces prilika da potvrdi svoju sposobnost da živi u uslovima političke i društvene stabilnost, i nastavi da realizuje reforme, dostiže standarde i ostvaruje cilj koji podržava tri četvrtine društva.

-Da budemo deo porodice ujedinjenih evropskih država i naroda. Verujem da će građani Crne Gore i ovog puta odlučiti pametno u svoju korist i korist svoje države rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MILO ĐUKANOVIĆ SIGURAN U POBEDU: „Nisam neprijatelj Srbije – biću ponovo predsednik Crne Gore“”

  1. OSVEDOČENI ŠIPTARSKI PRIJATELJ, NEPRIJATELJ NAŠEG NARODA, DALEKO TI LEPA KUĆA.
    AKO NE ZNAŠ KO TI JE IZGRADIO PRUGU BEOGRAD BAR, LUKU BAR,… SRBIJA, BRE.
    SAMO VRATI CRNO GORSKOM NARODU ONE MILIJARDE IZ LINHEŠTAJNA… BIĆE DOVOLNO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter