Izvor: Hina
27.04.2023 u 16:27
0

DODIK NE PRESTAJE DA REŽE JASNIM NARATIVOM, SVI KOMENTARIŠU OVU IZJAVU: „Radovan Karadžić je daleko bolji čovek nego…“

Lider bosanskih Srba Milorad Dodik pohvalio je u četvrtak Radovana Karadžića, a istovremeno je odbacio kritike da pokušava da utiče na rad Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Milorad Dodik oštar: „Današnja odluka Ustavnog suda je sramna i nepravedna. To sve govori da ne znaju šta rade, ali mi znamo!“

Komentirajući ocene člana Predsedništva BiH – Denisa Bećirovića da Narodna skupština Republike Srpske pozivanjem na rušenje Ustavnog suda BiH kreće opasnim putem, Dodik je rekao kako ga te tvrdnje ne zanimaju.

Parlament RS u sredu je pozvao srpskog sudiju u Ustavnom sudu BiH – Zlatka Kneževića da podnese ostavku ne bi li na taj način delegitimirali odluke koje taj sud bude donosio.

Bećirović je u posebnoj izjavi upozorio kako to „predstavlja nesagledivo opasni pokušaj kopiranja antiustavnih metoda koje je 1992. godine primenio pravosnažno Radovan Karadžić“.

Radovan Karadžić je daleko bolji čovek nego taj Bećirović„,rekao je u četvrtak Dodik novinarima u Banjoj Luci komentirajući stajalište člana Predsedništva BiH.

Oglasio se Ustavni sud BiH

Ustavni sud BiH u četvrtak se oglasio izjavom u kojoj je istaknuto kako vlasti u RS predvođene Dodikom pokušavaju izvršiti nedopustiv politički pritisak na taj sud.

„Nema osnove niti u jednoj odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, pa ni entiteta, niti bilo kojeg zakona u BiH, koja omogućava zakonodavnim telima entiteta da se upliću u rad Ustavnog suda BiH, uključujući i opoziv sudija Ustavnog suda“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter