Izvor: Tanjug
13.04.2022 u 12:26
0

MILORAD DODIK SE NE PLAŠI: Dođe čovek koji nema nikakvu funkciju da ukida neki zakon! Mi ne želimo da odbacimo Rusiju kao našeg partnera!

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik poručio je danas da se ne plaši i da će nastaviti sa svojim obavezama i nakon što je pred zoru obavešten da postoje, kako je rekao, uverljive i informacije kojima veruje o ugroženosti njegove bezbednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Negde pred zoru su me obavestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Ja nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio niti ću“, rekao je Dodik.

MILORAD DODIK NEĆE DA SE POVINUJE OČEKIVANJIMA VELIKIH SILA: Dosledan sam politici koju vodim, poštujem Dejtonski sporazum!

Ponovio je da je Kristijan Šmit postavljen za visokog predstavnika u BiH mimo zakona i Dejtonskog sporazuma i istakao da Republika Srpska ne sme sada da poklekne i da popusti.

„Dođe čovek koji nema nikakvu funkciju ukida neki zakon“, kaže Dodik.

Podsetio je da je BiH sastavljena od dva entiteta kojima, kako kaže, pripada sve ono što po Ustavu nije stavljeno da pripada BiH.

„Isto tako su odlučili da imovina FBiH pripada FBiH, Brčkog Brčkom, samo Republika Srpska ne može imati svoju imovinu. Parlamentarna skupština kao u svim država u svetu može da odlučuje o svojoj imovini i onda dođe Ustavni sud u kojem sede tri muslimana. Zbog mog negodovanja sam doveden u ovakvu situaciju“, rekao je Dodik.

Osvrnuvši se na nedavne pozive na njegovo ubistvo, Dodik je podsetio da pre neki dan nuđeno milion dolara da za njegovo ubistvo, što je, kaže, okarakterisano kao šala.

Istakao je da je scenario dešavanja u BiH davno napravio nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun i istakao da Republika Srpska neće odustati.

„Ja se ne borim za iluziju, Srpska nije iluzija“, rekao je Dodik, koji je ocenio glupošću i budalaštinom tvrdnje da ga je navodno ohrabrio ruski predsednik Putin.

„EU nije navikla na krizu, pa oni traže koje kriv“, konstatovao je srpski član Predsedništva BiH.

Uprkos sankcijama, istakao je, od svoje politike neće odustati i neće uvoditi sankcije Rusiji, koju je nazvao bratskom zemljom.

„Mi ne želimo da odbacimo Rusiju kao našeg partnera. Nikad nisu tražili neku rezoluciju ni za Nemce, ni za Amerikance niti bilo koje druge“, rekako je Dodik.

On je optužio opozicionu PDP u Republici Srpskoj da aktuelnu vlast pokušavaju da predstave kao diktatore, a stranci ih slušaju i bez kriterijuma donose odluke i to nikada neće prestati.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter