Izvor: Tanjug
14.03.2023 u 09:25
1

„Ponekad mi se čini da više volimo Srbiju nego sami sebe“: Poruka Dodika na svečanoj sednici u Istočnom Sarajevu

Gradnja Srpskog Sarajeva bila je najbolja moguća odluka, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i poručio da Srbi ne smeju nasesti ni na kakvo bratstvo i jedinstvo koje ga je „debelo koštalo“.

-Vlada Srpske je od 2006. godine do danas u infrastrukturu ovog grada uložila više od 350 miliona KM i 200 miliona kroz podršku stambenoj izgradnji putem Investiciono razvojne banke. Izgrađena je bolnica, put prema Jahorini, tunel Stambolčić, a zadovoljan sam podrškom koju Srbija pruža i Istočnom Sarajevu i celoj Republici Srpskoj- naveo je Dodik.

Dodik je to poručio sinoć na svečanoj sednici u Istočnom Sarajevu povodom obeležavanja 30 godina od donošenja Statutarne odluke o organizaciji Srpskog Grada Sarajeva.

EVAKUACIJA U RIJECI: Pronađena zaostala mina, sve službe na terenu

Dodik je podsetio da svaka opština u Republici Srpskoj treba da zahvali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je putem donacije u svakoj opštini obezbedio sredstva za neki od važnih objekata.

-Mi gledamo u Srbiju. Ponekad mi se čini da više volimo Srbiju nego sami sebe-rekao je Dodik.

Poručio je da Istočno Sarajevo ima velike izazove i da se može zaključiti da je Srba u FBiH sve manje, a muslimana u Istočnom Sarajevu sve više, te da treba osmisliti način na koji će ovakvo stanje biti održivo s obzirom na to da za Srbe nema slobode tamo gde nisu većina.

-Pobijeni smo gde nismo imali državu, kao što je slučaj bio u Jasenovcu i na drugim mestima. Pobijeni smo i isterani odavde, a danas u Sarajevu pričaju kako su tolerantni- podsetio je Dodik.

MOSTAR U ŠOKU: U dvorištu škole domar pronašao bombu

On je naglasio da ono što su Srbi dobili Dejtonskim sporazumom niko ne može oduzeti po cenu da ne budu u BiH, kao i da ne postoji ideja o BiH kako je promovišu u Sarajevu.

-Ona samo ima šansu da uspe kao dejtonska, sastavljena od dva entieta i tri konstitutivna naroda- rekao je Dodik.

Predsedniku Srpske uručeno i specijalno priznanje za doprinos razvoju grada – Grb Grada, a on je gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću poručio da u naredne tri godine grad može računati na još 100 miliona KM ulaganja u vredne projekte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„Ponekad mi se čini da više volimo Srbiju nego sami sebe“: Poruka Dodika na svečanoj sednici u Istočnom Sarajevu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter