Izvor: Tanjug
18.06.2022 u 15:52
0

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu u Sarajevu poručio da BiH predstavlja ključnu poziciju u očuvanju stabilnosti!

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu sastao se u Sarajevu sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković i poručio kako se odnosi između Turske i BiH razvijaju u brojnim segmentima.

Šef turske diplomatije je na početku obraćanja nakon razgovora sa Turković naglasio kako su razgovarali o odnosima između BiH i Turske, ali i regionalnim pitanjima, prenosi Klix.ba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Na sastanku smo razgovarali kako o našim bilateralnim odnosima tako i o regionalnim i drugim pitanjima. Veoma je važno istaknuti da su odnosi između naših odnosa sveobuhvatni i veoma produktivni u svim pitanjima. Ove godine se obeležava i 30 godina od zasnivanja diplomatskih odnosa između naših zemalja“, rekao je Čavušoglu.

Saradnja se, kako ističe, razvija kako u političkom tako i u vojnom smislu.

„Nastavljamo da razvijamo saradnju u političkom, ekonomskom i vojnom smislu. U 2021. godini, ostvaren je cilj od milijardu dolara u obimu spoljntrgovinske razmene. Za ovu godinu želimo podići to na viši nivo“, ističe šef turske diplomatije.

DODIK NAKON SASTANKA SA PUTINOM: Rusija ne napušta svoje prijatelje, nećemo dozvoliti sankcije (FOTO)

On je pojasnio kako turske kompanije ulažu značajan novac u Bosnu i Hercegovinu.

„Turske kompanije i institucije mnogo ulažu u BiH i veoma su prisutne ovde. Danas smo razgovarali i o aktuelnim dešavanjima u regiji i odrazima krize u našem bliskom geografskom prostoru. Moja poseta BiH se realizuje u okviru posete pet zemalja. Na svakom od tih susreta sam iskoristio priliku da naglasim važnost regionalne stabilnosti i da BiH predstavlja ključnu poziciju u očuvanju stabilnosti“, rekao je Čavusoglu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter