Izvor: Tanjug
21.05.2023 u 20:01
0

PALI AVION U HRVATSKOJ: Svi POGINULI, uviđaj u toku

Uviđaj je danas završen na planinskom lancu Mala Kapela u Lici, gde je pao holandski sportski avion u kojem je, kako se pretpostavlja, bilo dvoje putnika i pilot, ali se i dalje ne zna zašto je letelica pala niti kako je tu završila.

Za utvrđivanje indetiteta stradalih biće potrebna DNK analiza, rekao je glavni inspektor za vazduholovstvo Danko Petrin i istakao da vizuelno nije moguće utvrditi ni tačan broj žrtava

– On je dodao da su svi putnici poginuli u padu aviona u subotu i da je na licu mesta pronađena izgorela olupina.

– Možemo pretpostaviti ko su putnici, ali ne možemo reći sa stopostotnom sigurnošću. Crna kutija ne postoji na ovako malim avionima –  rekao je Petrin. On je odbacio kao nagađanje tvrdnje da je uzrok pada aviona loše vreme i istakao da avion nije ostao bez goriva, već je došlo do požara zbog goriva. Zamenica karlovačkog županijskog tužioca Irena Golubić Rajković rekla je da je avion poleteo u 11.21 časova iz Maribora i da je, na osnovu rezultata uviđaja i do sada prikupljenih saznanja, utvrđeno da je pao oko 12.30 časova u šumskoj oblasti na području vrha Mali Makovnik.

I LONDON VIDI ISTINU: Na ulicama transparenti protiv Zelenskog i Sunaka VIDEO

Ona je dodala da se pretpostavlja da su uz pilota u avionu bila još dva putnika, ali da je županijsko tužilaštvo, zbog toga što su tela potpuno izgorela, zatražilo obdukciju, dodaje Hina. „Na mestu događaja avion je zatečen u potpuno izgorelom stanju“, rekla je ona. Ona je dodala da po površini na kojoj su pronađeni delovi aviona ne može reći da se raspršio, ali nije želela da govori o detaljima zapisnika uviđaja. Komandir vatrogasne službe iz Ogulina Mladen Žilić rekao je da je lokacija bila jako nepristupačna i da će olupina verovatno biti izvučena iz pomož helikoptera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter