Izvor: Kurir.rs
31.05.2023 u 15:55
0

NEĆE OSTATI PRAZNIH RUKU: Evo koliko će Đukanović zarađivati do odlaska u penziju

Doskorašnji crnogorski predsednik Milo Đukanović primaće od narednog meseca oko 1.680 evra platu kao počasni šef države.

Đukanović ima pravo na platu shodno Zakonu o predsedniku, a prema navodima Vijesti odlučio je da tu mogućnost iskoristi. Rešenje o naknadi potpisao je predsednik skupštinskog Administrativnog odbora Dragan Krapović, a Odbor bi odluku trebalo da konstatuje na nekoj narednoj sednici.

Milo Đukanović, kako je propisano zakonom, ima pravo na 70 odsto zarade iz poslednjeg meseca pre prestanka funkcije uz odgovarajuće usklađivanje. Naknadu će koristiti kao počasni predsednik države do penzije.

ĐUKANOVIĆ JASNO STAVIO DO ZNANJA: „Život sam dao za razvoj Crne Gore, NE POVLAČIM se iz politike“

Počasnu titulu bivšeg predsednika, koju je do sada imao samo Filip Vujanović, doskorašnji šef države mogao bi koristiti u narednih pet godina što bi se gotovo poklopilo i sa njegovim odlaskom u starosnu penziju jer će u februaru 2028. godine napuniti 66 godina.

Vijesti su ranije najavile da će Đukanović iskoristiti mogućnosti koje mu pripadaju po isteku funkcije. Tu pored počasnog naziva i plate spadaju i posebne kancelarije, administrativne podrške, ali i zvanična policijska pratnja.

Ta prava imaju predsednici Crne Gore koji su tu dužnost obavljali od nezavisnosti Crne Gore 2006. godine.

Đukanović je prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije zarađivao mesečno oko 2.400 evra, a u imovinskoj karti se navodi da ima dva stana, jedan koji je dobio na poklon, a drugi otkupljen „društveni stan“. Suvlasnik je firmi „Global Montenegro“ i Univerziteta „Donja Gorica“. Na ime firme koja je osnivač univerziteta „Univerzitates“ upisane su desetine hiljada kvadrata zemljišta i nekretnina.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter