Izvor: Tanjug
09.02.2023 u 20:55
0

NOVA OPTUŽNICA PROTIV HRVATA U ZAMBIJI: Pušteni na slobodu pa opet uhapšeni zbog KRIJUMČARENJA DECE!

Protiv osmoro hrvatskih državljana, koji su ponovo uhvaćeni u Zambiji, podignuta je nova optužnica i odnosi se na pokušaj trgovine decom, javili su zambijski mediji.

Tužilac je u ponedeljak povukao optužnicu protiv njih, što je sudija prihvatio i prekinuo suđenje, uz napomenu da nije reč o oslobađajućoj presudi, a Hrvatima je naloženo da za 48 sati napuste zemlju, ali su u vazdušnoj luci u Ndoli ponovo uhvaćeni po nalogu zambijske imigracijske službe.

Advokat koji zastupa Hrvate potvrdio je da su ih tužioci ponovo optužili za pokušaj trgovine decom i potvrdio da se nalaze u pritvoru u Ndoli, u kojem su bili i ranije.

ZEMLJOTRES U HRVATSKOJ: Treslo se tlo u Zagrebu

Dodao je da su uhvaćeni nakon što su kupili avionske karte s kojima je trebalo da odlete iz Zambije.

D.M, N.M, Z.S, A.I.S, L.P, A.P, N.K. i I.K. sada su službeno optuženi po novoj optužnici, o kojoj se zasad ne znaju nikakvi detalji izuzev da se odnosi na isti slučaj kao prethodni kada su bili osumnjičeni za pokušaj trgovine ljudima i falsifikovanje dokumenata.

Milanović ponovo razbesneo Evropu: „Možda je Nemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego pre 70-ak godina!“

Pre dve nedelje oni su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode, nakon što su ispunili sve uslove koje im je sud postavio.

Četiri para iz Hrvatske uhvaćena su početkom decembra u vazdušnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o usvajanju maloletne dece iz DR Konga.

Oni optuženi za trgovanje ljudima u pokušaju i falsifikovanje dokumenata, a deca, koja imaju hrvatske dokumente, su im oduzeta i data pod zambijsku negu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter