Izvor: BSC Happy
23.01.2023 u 16:52
0

OSMORO HRVATSKIH DRŽAVLJANA OPTUŽENO ZA TRGOVINU AFRIČKOM DECOM: Tvrde da nisu krivi, pušteni da se brane sa slobode (FOTO)

Osam hrvatskih državljana izjasnilo se da nisu krivi po optužbama za trgovinu decom pred prekršajnim sudom u Zambiji.

Hrvati su optuženi da su krajem prošle godine pokušali da prošvercuju četvoro dece u Zambiju „u svrhu eksploatacije“.

Osmoro hrvatskih državljana, odnosno četriri bračna para,  izjasnilo se da nisu krivi pred sudom u provinciji Koperbelt.

AKCIJE SPASAVANJA U CRNOJ GORI Dve osobe i tročlana porodica, zarobljeni u snežnim nanosima, uspešno evakuisani!

Sednici suda prisustvovali su hrvatski zvaničnici.

Oni tvrde su deca došla iz Konga i da su im sudovi u Hrvatskoj dodelili hrvatsko državljanstvo na osnovu navodno falsifikovanih dokumenata.

Ovo je navelo Vrhovni sud Hrvatske da izda upozorenje nižim sudovima koji rade na sličnim slučajevima da temeljno provere sve takve dokumente u kojima parovi žele da usvoje decu.

Kako se saznaje, oni su danas pušteni iz pritvora da se brane sa slobode nakon što je nadležni sud utvrdio da im je regulisan privremeni boravak u Zambiji.

Za njihovu odbranu sa slobode položena je kaucija u iznosu 20.000 zambijskih kvača po osobi (oko 1.100 dolara).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter