Izvor: Tanjug
08.03.2023 u 16:08
0

PLENKOVIĆ PODRŽAVA PRIŠTINU: Ponovio podršku za članstvo u svim međunarodnim organizacijama

Hrvatski predsednik Andrej Plenković ponovio je danas podršku Prištini u svim forumima, s naglaskom na članstvo u međunarodnim organizacijama, posebno u EU i Savetu Evrope, saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Andrej Plenković je to rekao tokom susreta sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore u privremenoj prištinskoj vladi Donikom Gervalom Švarc.

Gervalu Švarc koja boravi u prvoj poseti Zagrebu primili su danas odvojeno Plenković i predsednik Sabora Gordan Jandroković.

PLENKOVIĆ O ZEMLJOTRESU NA KRKU: Nema ozbiljne štete! Vlada i sve službe na raspolaganju!

Plenković je, navodi se, pozdravio zahtev koji je Priština podnela za članstvo u EU i ponovio podršku viznoj liberalicaciji. U razgovoru je bilo reči i o unapređenju položaja hrvatske zajednice na tzv. Kosovu.

Jandroković je, saopšteno je iz Sabora, ponovio da „Hrvatska, kao pouzdani partner, dosledno zagovara pristupanje Kosova članstvu međunarodnih i regionalnih organizacija“.

U vezi dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, Jandroković je izrazio nadu da će prihvatanje predloga Evropske unije na kraju dovesti do stvaranja uslova za trajnu stabilizaciju odnosa između, kako je naveo, „dveju država, što bi doprinelo dugoročnoj stabilnosti čitave regije te njenoj evropskoj perspektivi“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter