Izvor: Tanjug
18.02.2023 u 16:02
0

PREDSEDNIK DODIK NAJAVIO: Neće biti formiran regulator za gas na nivou BiH „Bećirović se ponaša veoma prepotentno!“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da neće biti formiran nikakav regulator za gas na nivou Bosne i Hercegovine i da nema prenosa nadležnosti jer su za pitanja energetike nadležni entiteti.

„(Bošnjački član Predsedništva BiH) Denis Bećirović ponaša se veoma prepotentno jer zna da pitanje regulatora za gas nije u nadležnosti Predsedništva BiH, ali ga pokušava ponovo nametnuti kao temu“, napisao je Dodik na Tviteru.

Bećirović je u proceduru uputio preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH, u kojoj predlaže ukidanje entitetskih regulatora i uspostavljanje regulatora za oblast prirodnog gasa na nivou BiH.

DODIK ZAHVALAN SPASIOCIMA: „Nagradićemo junake koji su u Turskoj u pravom svetlu predstavili Srpsku“

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović takođe je izjavila da je energetika u nadležnosti entiteta u toj zemlji.

-Shodno tome, o tim pitanjima odlučuje Ministarstvo energetike, odnosno Vlada Republike Srpske, kao i Narodna skupština Republike Srpske- rekla je Cvijanovićeva Srni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter