Izvor: Kurir.rs
27.04.2023 u 19:08
0

DODIK OŠTRO ODGOVORIO: „Ustavni sud BiH je inkvizicijski sud za Srbe“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da, kada se Ustavni sud Bosne i Hercegovine vrati u ustavne okvire, tada će u svojim redovima imati predstavnike Srba.

DODIK NE PRESTAJE DA REŽE JASNIM NARATIVOM, SVI KOMENTARIŠU OVU IZJAVU: „Radovan Karadžić je daleko bolji čovek nego…“

“Ustavni sud koji je pokazao da nije ustavni sud, nego je inkvizicijski sud za Srbe, ovde apsolutno ne zavređuje da na ovaj način sa ovakvim svojim raspojasanim rušenjem ustava ima predstavnike Republike Srpske“, rekao je Dodik na konferenciji za štampu.

On je dodao da tu vrstu podmetanja, koja ide za tim da se dovedu tri stranca od čega jedan Nemac iz Nemačke, Nemac iz Švajcarske i jedan Albanac iz Albanije, sa predratnim predsednikom SDA i potpredsednikom SDA, njih pet od devet čine većinu za glasanje protiv Republike Srpske i da to više neće gledati.

Na molbu da prokomentariše izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića da ga poslednji zaključici Narodne skupštine RS podsećaju na ponašanje Radovana Karadžića, Dodik je rekao da je „Karadžić daleko bolji čovek od Bećirovića“.

„Narodna skupština je zakonodavni organ, politički organ ove republike. On ima pravo da donosi odluke. Na ustavu piše da Narodna skupština bira sudije, eto, Narodna skupština smatra da ne treba da budu u tom narodu sudije i šta je sad tu problem? Bećirević? Ne zanima me“, rekao je Dodik.

On je uputio da se pogleda šta je Bećirović pisao u svojim navodno naučnim radovima o Srbima.

„Tvrdi da su Srbi navodno počinili nekoliko desetina genocida nad ovim muslimanima u Bosni, čak i onaj 1804. da je i to bio genocid Srba nad Turcima – to je neverovatan tip, on ne zavređuje nikakvu pažnju u tom pogledu. On sigurno nije taj koji treba da bude naš sagovrnik o svemu. On može da bude sagovornik u Predsedništvu, tamo je Željka Cvijanović, ne mogu da donose odluke bez nje ili ova zemlja onda neće da postoji“, kaže Dodik.

On je takođe ocenio da se opozicija u RS lažno predstavlja i još jednom se pokazalo da nisu na pravoj strani kada se donose važne odluke za Srpsku, kao što je namera Ustavnog suda BiH da oduzme imovnu Srpskoj i poništi njene zakone.

„Ustavni sud, kad donese Republika Srpska zakon, on to poništava, je l’ tako? Pa kad mi kažemo: ‘E ne možete više, nećete nam poništavati zakone’ i kad kažemo da nećemo da naši ljudi tu učestvuju, on kaže to je neka apstrakcija. „Kako apstrakcija, to je borba za imovinu koja po ustavu pripada ovde. Neko je izmislio da sad treba ta imovina da se prebaci na nivo Bosne – neće se odlučivati o imovini na nivou BiH nikada. A pogotovo dok je ova struktura ovde na vlasti u RS“, dodao je Dodik. „Dozvoljeno je da ubijate Srbe kako hoćete, imate dokaze, imate video prikaze u kojima kaže ‘Pobijte sve što je srpsko, popalite sve što je srpsko’, još sad drži predavanje o Srbiji, kako Srbija treba da se ponaša i sve nije dovoljno da čoveka odrede da bude u pritvoru, a kamoli nešto drugo. Dakle BiH je pokazala svoj nekorektan odnos, BiH nije priznala Kosovo, a onda su svojim aktivnostima, BiH zamislite suzdržana kad se radi o teritorijalnom integritetu Srbije, zašto bi Srbija onda bila ta koja garantovala teritorijalni integritet BiH, da vam pravo kažem, radujem se tom, ja i ne mislim da BiH treba da ima teritorijalni integritet, a da se teritorijalni integritet Srbije ruši tako što će neki iz Sarajeva smatrati da treba da to ruši“, rekao je Dodik.

On je naveo da nekima u Sarajevu smeta jaka Srbija pod rukovodstvom Aleksandra Vučića. „Eto to se dešava.“

Prvo, ministar odbrane ne može da deluje mimo kolege, nijedna njegova odluka nema snagu. Ministarstvo odbrane, imate ministra, zamenika Srbina, zamenika Hrvata, ako hoćete odluku ministarstva onda moraju da budu trojica unutra.

Pošto nema trojice nego samo on, to nije važeće. Čovek ga nameračio da on se obračunava sa nekim stvarima. Pozvaćemo i ove iz Eurofora da vidimo da li oni deluju u skladu sa svojom misijom ili to rade po nalogu. Ako rade po nalogu, onda ćemo reći da zabrane misiju u BiH, eto, konkretno“, rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter