Izvor: Tanjug
15.02.2021 u 17:18
0

Protiv Ðukanovića 18 krivičnih prijava!

 Protiv aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića podneto je 18 krivičnih prijava od 2017. godine, od kojih u 12 tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage, pišu podgoričke Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), navodi ovaj dnevnik, još nije utvrdilo da li će Ðukanović odgovarati za stvaranje, kako navode, „kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih dela, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“.

PROČITAJTE JOŠ

KORONA U GRADOVIMA: U Beogradu 475 novoobolelih!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Hospitalizovano skoro 4.000 ljudi!

UŽAS U NOVOM SADU: Pronađeno telo muškarca na divljoj plaži

VUČIĆ DODELIO ODLIKOVANJA: Ovo je veliki dan za Srbiju, ponosan sam!

Upravo za ta krivična dela Ðukanović je prijavljen u poslednje četiri godine, i to su četiri predmeta koja su još u fazi izviđaja, piše list.

Od ostalih 14 prijava, dve su prosleđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Prijavu zbog stvaranje kriminalne organizacije protiv Ðukanovića je 2017. podneo funkcioner Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

VAŽNO JE I OVO

Makron čestitao Vučiću Dan državnosti

ČEKA NAS NOVI PIK KORONE? Stručnjaci navode PET razloga povećanja broja zaraženih

STIŽU ČESTITKE IZ CELOG SVETA: Predsednik Srbije primio lepe reči od velikih državnika

PUK’O KO ZVEČKA! Hoti: Nisam ovo očekivao, bićemo konstruktivna opozicija

Osim protiv Ðukanovića, Radulović je krivičnu prijavu podneo i protiv tadašnjeg premijera Du­ška Mar­ko­vi­ća i nekolicine ministara.

Radulović je tada saopštio je da je u prijavi naveo broj­ne doka­ze o pro­tiv­za­ko­ni­tom i kri­mi­nal­nom de­lovanju, kao što su kri­vič­na de­la pro­tiv imo­vi­ne, plat­nog pro­me­ta, ži­vot­ne sre­di­ne, zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, pra­nje nov­ca, stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, pišu Vijesti, uz detaljno navođenje ko je i kada podneo krivičnu prijavu protiv crnogorskog predsednika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter