Izvor:
16.07.2017 u 16:34
0

SAMO DESETKE U INDEKSU Jelica je ušla u istoriju banjalučkog ekonomskog fakulteta!

Jelica Rastoka (22), Banjalučanka koja je protekle sedmice postala diplomirani ekonomista upisala se u istoriju 43 godine starog Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci na kojem se školovala.

Fakultet je četiri meseca pre roka završila sa svim desetkama u indeksu, i to bez poništavanja lošijih ocjena, a osim nje od osnivanja ovog fakulteta sve desetke imalo je još dvoje studenata koji su se školovali pre više decenija, piše Anadolija.

Diplomski rad "Preduzetništvo u javnoj upravi kao faktor održivog razvoja" odbranila je takođe ocenom 10.

Završetak fakulteta za nju predstavlja najveći životnu promenu jer je od prvog razreda osnovne škole svaki radni dan prisustvovala nastavi, odnosno predavanjima.

– Nisam propuštala ni jedna predavanja, ni jedne vežbe, osim ako sam baš bila sprečena, a sad razmišljam kako će moj život izgledati – ispričala je Jelica Rastoka ekipi Anadolu Agency.

Već dva dana nakon diplomiranja ova odlučna mlada devojka prikupljala je dokumentaciju za upisivanje master studija, takođe na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci jer je zanima akademska karijera, dok će za više cikluse studija razmisliti i o inostranim fakultetima, a što će joj sigurno olakšati činjenica da govori pet jezika i to engleski, nemački, španski, francuski i ruski.

– Moj najveći san je da napravim naučni doprinos da nešto otkrijem što niko nije otkrio – kaže ona i dodaje da namerava da se bavi se analizom preduzetništva sa aspekta održivosti i samoodrživosti jer je – neverovatno koji su multiplikativni efekti preduzetništva i samozapošljavanja.

Namera joj je da ostane u Bosni i Hercegovini i kaže da ne zna koliko bi morala biti dobra ponuda da se predomisli i ode u inostranstvo, jer je patriota i voli ovdašnju kulturu, način življenja i provođenja slobodnog vremena. Često je boravila u inostranstvu, ali semestar na studentskoj razmeni u Beču omogućio je da najbolje doživi inostrani način života.

Nekada se kaže, u poređenju sa vršnjacima oseća kao vanzemaljac, a nikada nije imala profil na društvenim mrežama jer je to nije interesovalo.

– Ne verujem u sudbinu, mislim da većinu života ljudi sami kreiraju i koliko ulažu toliko će i imati, ne mislim finansijski, nego koliko ulažu truda i rada – dodala je ona.

izvor/blic

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter