Izvor: Tanjug
18.05.2023 u 17:44
0

RASPADA SE SDA: „Dušmani koji izazivaju nered“ i novi predsednik

U Sarajevu je u toku redovna sednica Predsedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, a neke od tema su Predlog odluke o sazivanju 8. redovnog Kongresa i imenovanje Odbora za pripremu i organizaciju konresa.

Član Predsedništva SDA Šefik Džaferović, ubeđen je da reforme u SDA traže uglavnom njeni politički protivnici. 

– Nemojte se skeirati za SDA, ona će iz ovoga izaći snažnija i jača. Dušmanima koji izazivaju nered u SDA, poručujem – ostavite nas – mi ćemo znati kako dalje –  rekao je Džaferović.

O izboru novog prvog čoveka stranke rekao je kratko: „SDA ima već dobrog i uspešnog predsednika“. “SDA ima predsednika. Moj kandidat i za naredni kongres je Bakir Izetbegovića. To je dobar i uspešan predsednik stranke, i biće i ubuduće. Ako bude mesta u rukovodstvu SDA, tu sam, ako ne bude, neću očajavati, ali nikada neću otići iz SDA. Uvek ću biti tu – to je jedna velika ideja”, naveo je Džaferović.

„SEDEĆU OVDE, RASPRAVLJATI I ODGOVARATI NA PITANJA“: Premijerka spremno pred poslanicima Narodne skupštine

Budućnost SDA je komentarisao je i Ramiz Salkić, koji smatra da kada je sve dobro, čovek treba da se zapiti zašto je sve dobro, pa je tako i kada nije. „SDA je potisnuta iz vlasti i to se može iskoristiti da se pokaže koliko je kurs koji će voditi Vlada FBiH i Savet ministara BiH štetni po državu”, izjavio je Salkić. Funkcioner SDA Safet Softić kaže da se pouke moraju izvući. “Svaki kongres biće prilika za reformu stranke, pa očekujem i da će i u kadrovskom i u političkom smislu doći do poboljšanja. Moramo izvući pouke iz onoga što se događalo”, rekao je Softić. Nije želeo da otkrije koga vidi na čelu stranke nakon kongresa, ali, naglašava: „Teren mora reći svoje“. Smatra da je ipak prerano govoriti o imenima: „Za sada su u opticaju dva imena – Izetbegović i Šemsudin Mehmedović koji iz dana u dan pojačava svoju kampanju”, kazao je Softić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter