Izvor: Tanjug
30.07.2022 u 19:39
0

Skupština Crne Gore usvojila je rezolucije o ruskoj agresiji na Ukrajinu i genocidu u Pivi i Velici!

Crnogorska skupština usvojila je Rezoluciju kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu, protiv koje su glasali samo poslanici Demokratskog fronta, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

Na Rezoluciju je poslanik Demosa Miodrag Lekić podneo šest amandmana, a Marko Milačić (Prava Crna Gora) sedam, ali nijedan nije prihvaćen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Skupština je usvojila i Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici.

Za Rezoluciju je glasalo 40 poslanika, tri su bili protiv, a 28 uzdržanih.

Predlog rezolucije o genocidu u Pivi i Velici podnela je Demokratska Crna Gora, a poslanik Momo Koprivica je u obrazloženju ranije rekao da su Piva i Velika prošle kroz stradanje i raspeće.

“Pivske i veličke žrtve ugrađene su u večni temelj slobode i dostojanstva našeg naroda”, rekao je.

Španski premijer Pedro Sančez boraviće sutra u radnoj poseti Crnoj Gori!

On je tada rekao da Rezolucija daje konkretne podsticaje da država preduzme određene mere:

“Da se 7. jun i 28. jul ustanove za dane sećanja na žrtve nacifašizma u Pivi i Velici. Drugo – da se formira mešovita državna komisija, čiji bi zadatak bio prikupljanje i temeljna obrada činjenica i dokumentacione i druge građe, kako bi se dodatno rasvetilili ovi zločini i popisala imena žrtava”.

Rezolucija je, kako je rekao, i podsticaj da vlada planira izgradnju memorijalnih centara u Pivi i Velici, kao i da se ovim zločinima nađe mesto u nastavnim programima.

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović (DF) je rekao da je rasprava o ovom dokumentu važna, jer se o ovim zločinima nije dovoljno govorilo.

Inače, današnja sednica parlamenta bila je zakazana u podne, ali je bez bilo kakvih objašnjenja počela sa četiri sata zakašnjenja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter