Izvor: Tanjug
30.07.2022 u 15:16
0

Španski premijer Pedro Sančez u poseti Sarajevu pružio podršku BiH na njenom evropskom putu!

Španski premijer Pedro Sančez rekao je u Sarajevu da Španija pruža podršku BiH na njenom evropskom putu, te pozvao na sprovođenje reformi koje bi taj proces ojačale.

Sančez je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH pozvao političare u BiH da iskoriste priliku koja im se nudi i to još ove jeseni, jer, kako je rekao, sve političke snage u EU žele deblokadu političkih procesa u BiH i njenu stabilizaciju, prenose mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naglasio da je najpre potrebno usvojiti reformske zakone na kojima EU insistira, kao i obezbediti demokratsko sprovođenje predstojećih izbora.

Španski premijer je istakao da je u Sarajevo došao kako bi pružio podršku jačanju demokratije, i napomenuo da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet BiH i njen ulazak u EU.

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović upozorava: „Ako se potpiše Temeljni ugovor sa SPC sledi smena Vlade!“

On je ocenio da u BiH treba smanjiti napetost i retoriku podela, vratiti se odlučivanju u institucijama, imati u vidu interes građana za boljim životom i naći dobra rešenja za otvorena pitanja, što će, kako je rekao, uvek imati podršku međunarodne zajednice.

Španski premijer je posetu Zapadnom Balkanu započeo juče u Beogradu, a osim Sarajeva, planirana je poseta Podgorici.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter