Izvor: radiosarajevo.ba
04.05.2023 u 14:53
0

SPREMNI DA POMOGNU: Građani Sarajeva i BiH žele da daju krv ranjenoj deci u Beogradu

Nakon jučerašnjeg masakra u Beogradu na društvenim mrežama se pojavio apel za davanje krvi, i to prvenstveno nulta negativne krvne grupe, za decu ranjenu u pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Građani su se odazvali pozivu sa mreža i zabeleženi su redovi kod Doma zdravlja Novi Beograd i u samom Zavodu za transfuziju.

Povodom ovih informacija i strašnog događaja u Beogradu novi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas kako su se javili dobrovoljni davaoci krvi koji su spremni da odu u Beograd ukoliko postoji potreba i da doniraju krv.

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti zbog tragedije koja je zadesila Srbiju

– Javili su mi se iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i obaviću razgovor da vidim da li je potrebno kao federalna vlada da se pomogne Beogradu. Sarajevo nije zaboravilo ono što su nama iz Beograda kao pomoć slali tokom pandemije i javili su se ako je potrebno da im se izađe u susret, dodao je Nermin Nikšić, novi premijer FBiH.

Premijer Nikšić uputio je juče telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu.

Podsetimo, u sredu dogodila se jedna od najvećih tragedija u istoriji beogradskih škola. Maloletnik, 14-godišnji učenik K. K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema poslednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je čuvar škole, kao i osmoro učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica istorije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter