Izvor: Telegraf
05.01.2023 u 15:56
0

TRAGEDIJA ZAVILA ZAGREB U CRNO: Beba koju je ubio sekirom nije njegova

"Porodica je godinama bila pod merama. Jedno dete je punoletno, dvoje je maloletno. Povremeno je dolazio, jedno od dece je od počinitelja. Dolazio je da kontaktira sa detetom, imao je sudsku odluku", rekli su iz Centra za socijalni rad

Goran K. (43), koji je sinoć u Zagrebu sekirom ubio jednogodišnju devojčicu, bivšoj partnerki zadao povrede opasne po život, a potom se bacio pod vozilo, ranije je imao zabranu prilaska žrtvi.

„Imao je mere zabrane približavanja. Sve mere su prestale u martu 2021. godine“, rekla je Nikolina Grubišić Požar, šef Odeljenja maloletničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladih i porodice PU.

Kako je ranije potvrđeno, porodica je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad, a u kući gde se dogodio zločin živi troje dece.

„Porodica je godinama bila pod merama. Jedno dete je punoletno, dvoje je maloletno. Povremeno je dolazio, jedno od dece je od počinitelja. Dolazio je da kontaktira sa detetom, imao je sudsku odluku“, rekli su iz Centra za socijalni rad.

 

HAPŠENJE U VELIKOJ PLANI: Tukao ženu i pretio da će je ubiti!

Osumnjičeni za svirepi zločin nije živeo sa decom, a nadležni navode da nije bilo razloga da se majci oduzmu deca.

„Jedno od dece je od počinioca i on je dolazio da kontaktira sa detetom“, naveli su nadležni na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako su istakli, u poslednjih godinu dana nisu postojale informacije o nasilju u porodici.

„Zadnji put smo postupali u martu 2021. tad je istekla mera opreza. osobe su bile na razgovoru, ali nisu utvrđeni elementi prekršaja niti krivičnog dela“, navela je Grubišić Požar.

Podsetimo, zločin se dogodio sinoć u porodičnoj kući oko 20.30 nakon porodične svađe.

Iz policije su ranije saopštili da su 4. januara 2023. godine od 20.26 časova i u narednih 12 minuta primili više poziva koji su upućivali na nasilje u porodici na području naselja Peščenica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter