Izvor: Novosti
12.01.2023 u 19:28
0

UKRAJINKE PRODAVALE LAŽNE ZLATNE POLUGE: Nesvakidašnja prevara u Hrvatskoj

Službenici Policijske uprave zagrebačke objavili su da su ispitali dve državljanke Ukrajine starosti 43 i 24 godine, i da tragaju za jednom nepoznatom ženskom osobom zbog pokušaja prodaje lažne zlatne poluge.

– Sumnja se da su osumnjičena 43-godišnjakinja i za sada nepoznata ženska osoba zajedno počinile prevaru u pokušaju i falsifikovanje znakova za vrednost na štetu trgovačkog društva iz Zagreba tako što su početkom januara 2023. godine u popodnevnim satima, s unapred stvorenom namerom da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, došle u poslovnicu za otkup zlata na području Trnja te zaposlenima poslovnice pokušale su da prodaju jednu zlatnu polugu zapakovanu u providni plastični omot i koja je prema svim vidljivim obeležjima bila autentična poluzi imenovanog proizvođača – navode iz policije.

NEZAPAMĆEN ZLOČIN U KUMANOVU: Sin zaklao oca!

Kako dodaju, nakon što radnica poslovnice putem elektromagnetskog uređaja nije mogla da utvrdi autentičnost poluge odnosno čistoću zlata, predložila je delimično rezanje poluge, kako bi se utvrdilo radi li se zaista o zlatu, na šta osumnjičene nisu pristale pravdajući se kako će se tako umanjiti vrednost zlatne poluge, a da će istu pokušati prodati u drugoj poslovnici.

– U svome naumu, u toj prilici nisu uspele te su otišle. Nakon sat vremena, osumnjičena 24-godišnjakinja i za sada nepoznata ženska osoba zajedno su došle u poslovnicu za otkup zlata u Sveticama. Sumnja se da su zajedno počinile prevaru u pokušaju i falsifikovanje znakova za vrednost tako da su ovaj put pomoću lažne zlatne poluge uspele da sklope ugovor o kuppvini te im je isplaćen iznos od 5.480 eura. Nakon što su osumnjičene preuzele novac, otišle su iz poslovnice. Naknadno je oštećeni, putem uređaja za utvrđivanje autentičnosti plemenitih metala, ispitao autentičnost kupljene poluge te dokazao kako kupljena poluga nije od zlata – stoji u saopštenju policije.

CRNA GORA PRED EPIDEMIJOM MORBILAMA: Upozorenje Instituta za javno zdravlje

Dodaju da „tu nije bio kraj protivpravnom ponašanju osumnjičene 43-godišnjakinje, sledećeg dana u popodnevnim satima, došla je u istu poslovnicu u Sveticama s ciljem  da proda još jednu lažnu zlatnu polugu iste težine od 100 grama. Obratila se radniku i ovog puta je uspela u svojoj nameri, sklopila ugovor i domogla se novca“.

– Osumnjičenoj je isplaćeno 5.565 evra nakon čega je otišla iz poslovnice. Naknadno je oštećeni putem uređaja za utvrđivanje autentičnosti plemenitih metala, ispitao autentičnost kupljene poluge te kao i u prvom slučaju shvatio da kupljena poluga nije od zlata. Policijski službenici dostavili su posebno izveštaj  nadležnom državnom tužilaštvu, poručuju iz policije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter