Izvor: Tanjug
13.05.2023 u 17:25
0

UMESTO U SPUŽU, ZAVRŠIĆE U LUKSUZNOM STANU! „Kralj kriptovaluta“ se nagodio sa crnogorskim sudom!

Osnovni sud u Podgorici prihvatio je kauciju od po 400.000 evra okrivljenih državljana Južne Koreje Do Kvona, „kralja kriptovaluta“ za kojim je raspisana međunarodna poternica, kao i njegovog saradnika Hon Čand Juna i odredio da se, po uplati novca, puste na slobodu.

Tužilaštvo se usprotivilo puštanju na slobodu Kvona i navodi da će Kvon, optužen u SAD i Južnoj Koreji za prevaru od 40 milijardi dolara, umesto u ćeliji zatvora u Spužu završiti u luksuznom stanu.

BOMBE NA AERODROMIMA? Tivat i Podgorica na nogama

Sud je dvojici optuženih odredio meru nadzora – zabranu napuštanja stana, koju će izvršiti policija.

-Ukoliko okrivljeni pobegnu ili prekrše meru nadzora, kaucija propada i unosi se u posebnu stavku budžeta za rad sudova -navodi se u saopštenju.

Korejski državljani terete se da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave u Crnoj Gori.

Do Kvon je šire poznat kao „kralj kriptovaluta“, a za njim je bila raspisana međunarodna poternica zbog prevare teške 40 milijardi dolara.

On i njegov saradnik uhapšeni su tokom marta, dok su sa podgoričkog aerodroma pokušavali privatnim avionom da odlete u Dubai.

Nadležni organi su tada zvanično saopštili da je u Crnoj Gori boravio sa lažnim dokumentima.

Ministar pravde Marko Kovač 29. marta kazao je da ekstradiciju uhapšenih zahtevaju Južna Koreja, ali i Sjedinjene Američke Države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter