12°C

Beograd

ŠPANIJA "ZAPREPAŠĆENA" PRVIM IZVEŠTAJIMA O SMRTI KAŠOGIJA: Novinar ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, uhapšeno 18 osoba!

Španska vlada saopštila je da je "zaprepašćena" informacijom iz Rijada u vezi sa smrću saudijskog novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

- Španska vlada je zaprepašćena prvim izveštajima saudijskog tužioca o smrti novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu i upućuje najdublje saučešće njegovoj porodici - navodi se u saopštenju vlade u Madridu.

Vlada Španije takođe poziva na detaljnu i transparentnu istragu kako bi se priveli pravdi odgovorni za taj incident.

Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage, a prenose saudijski mediji.


- Istraga je još u toku, a uhapšeno je 18 Saudijaca do sada - navodi se u saopštenju saudijskog tužioca i dodaje da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni.


Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar