12°C

Beograd

KOCIJANČIĆ: Nije došlo do ozbiljnog zastoja u pregovorima Beograda i Prištine!

Dijalog Beograd-Priština je u toku na tehničkoj, stručnoj ravni s ciljem da se zakaže sledeći sastanak dijaloga na visokom nivou, izjavila je u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančić. Predstavnica za štampu visoke predstavnice EU Federike Mogerini rekla je da "treba da se utvrdi datum" susreta najviših predstavnika Beograda i Prištine.

Kocijančić je time odgovorila na molbu da iznese ocene EU o stanju u Dijalogu, imajući u vidu stavove visokih srpskih, ali i nekih međunarodnih zvaničnika da je došlo do ozbiljnog zastoja u pregovorima Beograd-Priština, zbog sukoba unutar političkog vođstva kosovskih Albanaca, kao i namere Prištine da formira vojsku.

- Naša ocena stanja dijaloga je otud jasno različita - podvukla je Maja Kocijančić.

To je bio odgovor i na izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je "Srbija u krajnje teškom položaju" zbog namere Prištine da formira vojsku i američkog zvaničnika Metjua Palmera da SAD "ohrabruju" Beograd i Prištinu da nađu održivo rešenje, dok je francuski ambasador preneo stav Pariza da Priština mora omogućiti formiranje Zajednice Srpskih opštinA.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MajaKocka

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar