2°C

Beograd

MALEZIJA: Uhapšena četiri Indijca, zaplenjeno više od 14 kilograma droge i 5.000 kornjača!

Vlasti Malezije uhapsile su četiri državljana Indije i zaplenile više od 14 kilograma droge i 5.000 kornjača iz njihovog prtljaga na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Visoko pozicionirani carinski zvaničnik Zulkarnain Mohamed Jusof rekao je da su agenti pronašli 5.255 mladunčadi crvenouhih kornjača u malim korpama u prtljagu dvojice državljanina Indije, koji su doleteli 20. juna iz kineskog grada Guangdžou.

On je dodao da muškarci nisu imali dozvolu za nošenje kornjača i da su istražiteljima rekli da je trebalo da kornjače, čija se vrednost procenjuje na 12.700 dolara, budu prodate kao kućni ljubimci u Indiji.

On je naveo da se očekuje podizanje optužnice protiv dvojice državljana Indije, kojima preti kazna od pet godina zatvora i novčana kazna, ako budu osuđeni.

Zulkarnain je rekao da su malezijske vlasti pronašle i 14,34 kilograma metamfetamina, u vrednosti od 174.000 dolara, skrivenog u specijalnim pregradama kutija, koje su nosila druga dvojica državljanina Indije.

Kako je naveo, jedan od njih je doleteo iz indijskog grada Hajderabad 19. juna, a drugi 20. juna iz indijskog grada Bangalora.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar