6°C

Beograd

POŽAR BUKTI U SARAJEVU: Vatrogasci ne mogu da ga obuzdaju! (FOTO)

Požar koji je izbio u krugu bivše fabrike "Energoinvest - RAOP" u Istočnom Sarajevu i dalje gori, a pripadnici teritorijalne vatrogasne jedinice pokušavaju da ga ugase.

Starešina jedinice Njegoš Vukadin rekao je da su brojne ekipe na terenu, ali da je požar teško staviti pod kontrolu.

U pomoć su stigli i vatrogasci iz Federacije BiH, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Eufora.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da gori jedan objekat i upozorio stanovništvo koje živi u blizini te fabrike da ne provodi vreme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posledica.

Požar je izbio juče ujutru iz još neutvrđenih razloga.

Građani koji žive u neposrednoj blizini, navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, apelovao je da stanovništvo koje živi u blizini bivše fabrike ne provodi vreme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posledica.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Njegoš Vukadin ističe da je jako teško lokalizovati požar koji je zahvatio halu u sklopu bivše fabrike Energoinvest-RAOP, jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok. Ističe da su vatrogasci odmah uspeli da spreče širenje požara na upravnu zgradu, koja se takođe nalazi u sklopu ove nekadašnje fabrike.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar