30°C

Beograd

AKCIJA I REAKCIJA: Oglasio se Erdogan na Tviteru a potom I Tramp na Fejsbuku!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je na Tviteru da je turska vojska pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije.

- Turske oružane snage, zajedno sa Sirijskom nacionalnom armijom, upravo su pokrenule operaciju “Izvor mira” protiv terorista PKK I takozvane Islamske države na severu Sirije. Naša misija je da sprečimo stvaranje terorističkog koridora preko naše južne granice i da donesemo mir tom području- napisao je Erdogan.

- Ova operacija će neutralizovati pretnje terorizmom Turskoj i dovesti do uspostavljanja sigurne zone, olakšavajući povratak sirijskih izbeglica kućama.. Očuvaćemo teritorijalni integritet Sirije i osloboditi lokalno stanovništvo od terorista- naglasio je predsednik Turske.

Skoro u isto vreme američki predsednik Donald Tramp, čija se vojska upravo povukla iz misije u Siriji i ostavile kurdske borce "na cedilu", objavio je na Fejsbuku da su "SAD u rat otišle pod netačnom premisom".

- Sjedinjene Države su potrošile osam biliona dolara u borbama na Bliskom Istoku. Hiljade naših velikih vojnika su poginula ili teško ranjeni. Milioni ljudi su umrli sa druge strane. Ulazak na Bliski istok je najgora odluka ikada donesena u istoriji naše zemlje. Otišli smo u rat pod pogrešnom i sada neosnovanom premisom – oružje masovnog uništenja. Nije ga ni bilo! Sada polako i pažljivo dovodimo naše sjajne vojnike kući. Naš fokus je na široj slici! Amerika je veća nego ikada pre- objavio je Tramp.

Izvor: B92
Foto: Twitter/ Printscreen/ @En24News

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar