0°C

Beograd

SAHRANILI ŽIVU BEBU: Samo čudo je spasilo sigurne smrti! (FOTO, VIDEO)

Prevremeno rođena devojčica iz Indije je sredinom oktobra dovezena u bolnicu u kritičnom stanju

Prevremeno rođena devojčica iz Indije, koja je pronađena živa zakopana u glinenoj posudi, potpuno se oporavila, rekao je njen doktor, prenosi BBC.

Ona je sredinom oktobra dovezena u bolnicu u kritičnom stanju, imala je sepsu i opasno nizak nivo trombocita.

- Sad je dobila na kilaži i njeno disanje se normalizovalo, a nivo trombocita je unutar preporučenih parametara - rekao je pedijatar Ravi Kana.Njeni roditelji još uvek nisu pronađeni, a devojčicu će dati na usvajanje kada prođe određeni period. Trenutno se nalazi u lokalnom domu za decu u saveznoj državi Utar Pradeš.


Bebu je slučajno pronašao meštanin, koji je sahranjivao svoju mrtvorođenu ćerku. Hindusi uglavnom kremiraju mrtve, ali bebe i decu često zakopavaju.

Meštanin je rekao kako je kopao rupu oko 90 cm ispod zemlje, a u jednom trenutku je lopatom razbio glinenu posudu te u njoj pronašao bebu.

Devojčica je prvo prevezena u lokalnu bolnicu, ali je zbog teškog stanja prebačena u specijalizovanu pedijatrijsku bolnicu. Lekari su rekli kako je rođena prevremeno, moguće u 30. nedelji, i težila je 1,1 kilogram kad je stigla u bolnicu. Imala je temperaturu i nizak šećer.

- U utorak, kad smo je vratili u lokalnu bolnicu, težila je 2,57 kilograma. Hrani se na bočicu i potpuno je zdrava - rekao je pedijatar Ravi Kana.

Ne zna se koliko je beba bila zatrpana pod zemljom, a doktori kažu da mogu samo da pogađaju.

Dr Kana je rekao da je možda bila sahranjena tri do četiri dana, a da je preživela na smeđoj masti. Bebe se rađaju sa masnoćom na trbuhu, bedrima i obrazima i na njemu mogu neko vreme da prežive u hitnim slučajevima.

Međutim, neki stručnjaci smatraju da je beba mogla biti sahranjena samo "dva do tri sata", a da bi živela još samo sat ili dva, da nije pronađena.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar