°C

Beograd

KOD RUSA NE PROLAZE UCENE Gasa neće biti, ne pomažu ni presude

Rusija i Ukrajina neće postići dogovor oko gasa ako Kijev nastavi da zahteva isplatu kompenzacija prema kojekakvim sudskim odlukama, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev.

- Ništa od dogovora neće biti. Nemoguće je dogovarati se i istovremeno zahtevati pare prema kojekakvim sudskim odlukama. Želeli oni to ili ne, potrebno je postići dogovor na obostrano zadovoljstvo - istakao je ruski premijer, preneo je Sputnjik.

On je takođe rekao i da cena ruskog gasa za Ukrajinu može biti niža, ali da Rusiju ne treba uslovljavati povećanjima tarifa za tranzit.

- Jasno nam je da Ukrajina dobija ruski gas, doduše iz reversa, što ispada daleko skuplje nego što bi trebalo da bude. Razgovarali smo o tome sa ukrajinskom stranom na više nivoa. Cena može biti niža - dodao je Medvedev.

On je naglasio i da je najvažnije dogovarati se, a to znači ne primoravati nijednu stranu ni na šta. Ugovor između Rusije i Ukrajine o tranzitu gasa ističe krajem godine, a trenutno se vode pregovori između Moskve, Kijeva i Evropske komisije o mogućem produžetku.

Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar