°C

Beograd

HAPŠENJA U ALBANIJI NAKON ZEMLJOTRESA Graditelji, inžinjeri i investitori su nesavesno gradili van normi i standarda bezbednosti
Albansko tužilaštvo izdalo je 17 naloga za hapšenje po optužbama za ubistvo i zloupotrebu službenog položaja zbog smrti 51 osobe u zemljotresu jačine 6,4 stepeni prošlog meseca, kada se urušilo više desetina zgrada, saopštila je policija, dodajući da je devet osoba uhapšeno danas.
Policija i tužilaštvo navode da su probitne istrage pokazale da je jedan od uzroka stradanja ljudi u urušenim zgradama to što se graditelji, inženjeri i investitori nisu pridržavali pravila, normi i standarda bezbedne izgradnje.

http://happytv.tv/vesti/svet/180236/eu-donira-obnovu-albanije-prikupljaju-se-sredstva-za-obnovu-zemlje-nakon-zemljotresa
Od devetoro uhapšenih, dvoje su vlasnici dva hotela koji su se urušili u Draču, kada su stradale četiri osobe, a treća osoba je menadžer hotela koji je namenjen policiji za odmor i u kojem je poginuo visoko rangirani policijski zvaničnikPolicija navodi da su oba hotela na plaži na Jadranskom moru izgrađeni nelegalno, a da je drugi i legalizovan nelegalno. Navodi i da su neke od 17 osoba, koje traži tužilaštvo, pobegle nakon zemljotresa 26. novembra.

Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar