11°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: Blic.rs

PUTIN PREDLOŽIO PREMIJERA Poreznik menja Medvedeva

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je Mihaila Mišustina, šefa Federalne poreske službe, za novog šefa vlade.

- Ruski predsednik održao je radni sastanak sa Mišustinom i ponudio mu da preuzme mesto šefa vlade. Nakon što je dobio saglasnost, predložio je Mišustinovu kandidaturu na mesto premijera na razmatranje Državne dume - navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

Mihail Mišustin (53) je, kako se navodi doktor ekonomije i dugogodišnji vladin zvaničnik, ali je takođe imao i svoju kompaniju. Na čelu je ruske Federalne službe od 2010. godine.

Ranije danas ruska vlada je pala, nakon što je premijer Dmitrij Medvedev podneo ostavku. To je učinio, nakon Putinovog obraćanja o stanju nacije, gde je, između ostalog, najavio ustavne amandmane koji bi oslabili njegovog naslednika i prebacili vlast na premijera i parlament. U međuvremenu je Putin potpisao dekret kojim je prihvatio ostavku Medvedeva.

Donji dom parlamenta (Duma) održaće u četvrtak u 9 sati ujutru po lokalnom vremenu sednicu na kojoj će raspravljati o kandidatu za premijera.

U međuvremenu, Putin je potpisao uredbu o raspuštanjuu ruske vlade i uredbu po kojoj je Dmitrij Medvedev imenovan za vršioca dužnosti premijera.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar