11°C

Beograd

Photo: printscreen

Izvor: Telegraf.rs

BOKSER KAO DILER Uhapšen David Cufaj zbog šverca 2 tone kokaina, vrednog 174 miliona dolara!

David Cufaj (27) uhapšen je 18. januara u peruanskom gradu Kaljao sa još četvoricom osumnjičenih.

On je pre dve nedelje u odsustvu osuđen na 17 godina zatvora.

Agenti specijalne policije koja se bavi isključivo raskrinkavanjem narko-dilera "Škorpion" iznenadili su Cufaja u delu grada koji se zove Satelitski grad, inače srpskog državljanina, koga je policija označila kao finansijera, koordinatora i supervizora presretnute pošiljke koja je sadržača dve tone kokaina, čija je krajnja destinacija bila Evropa.

U njegovom društvu su bila dvojica braće Paolino, kao i Marko Antonio Ljamas Mariskal i Aldo Ivan Roman Diaz, koji su se vozili u drugom kamionu.

Cufaj nije očekivao hapšenje

Odbegli trgovac drogom, koji je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, osuđen je pre dve nedelje, iako je bio u bekstvu, u Specijalnom kriminalnom sudu za organizovani kriminal na 17 godina zatvora.

Droga u konzervama špargle

Droga kojom je trgovao Cufaj, inače bokserski prvak u kadetskoj konkurenciji u BiH, navode peruanski mediji, otkrivena je 11. januara 2017. godine. Vrednost pošiljke je procenjena na 174 miliona dolara. Droga je bila zapakovana u konzerve špargle koje je trebalo da budu poslate u Belgiju. Tada je i dokazana veza Cufaja sa organizovanim rasturanjem narkotika. On se susreo i sa državljaninom Bosne i Hercegovine Smailom Šikalom, koji je uhvaćen sa tonom i po narkotika.

Tužilac je tada tražio preventivni pritvor, ali je sudija Anhela Mendivil doneo odluku o ograničenom pritvoru, jer "nije imao kriminalni dosije", pa je Cufaj tada nestao bez traga.

Rođen na Kosovu, odrastao u Sarajevu

Cufaj je rođen na Kosovu, ali je odrastao u Sarajevu. Završio je Srednju ugostiteljsko-turističku školu i trenirao je boks. Pre nekoliko godina, prestao je da se bavi sportom i odselio se u inostranstvo, tačnije u Holandiju, a odatle u Peru gde je bio akreditovan za rad za jednu rudarsku kompaniju.

Cufaja su svojevremeno dovodili i u vezu sa bivšom mis Perua Kamilom Kanikobi. U martu prošle godine pojavile su se njihove zajedničke fotografije, a bivša misica je sve vreme tvrdila da joj "neko smešta", te da nije bila ni u kakvoj vezi sa Cufajem.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti