6°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: Tanjug

PRINC HARI TUŽAN ZBOG KRALJICE Neću da Megan bude kao moja majka Dajana

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, izrazio je "veliku tugu" u nedelju uveče tokom prvog javnog obraćanja otkako je Bakingemska palata najavila da će se on i njegova supruga Megan odreći titula i neće predstavljati kraljicu kao članovi kraljevske porodice.

- Velika Britanija je moja domovina i mesto koje volim. To se neće nikada promeniti - započeo je princ Hari svoj govor.

DANAS JE SVETI JOVAN KRSTITELJ: Pomolite se i oterajte svaki greh i zlo od sebe!

On je istakao njihova odluka nije donesena olako, već da su mesecima razgovarali o tome, prenosi CNN. Kako je rekao, možda nekada nije donosio prave odluke, ali u ovom slučaju, kako navodi, nije postojala druga opcija.

- Nadali smo se da ćemo posle ove odluke moći da nastavimo da služimo kraljici i zajednici i da ću obavljati svoje vojničke dužnosti, ali sve to bez korišćenja finansijskih sredstava - rekao je Hari dodavši da to, nažalost, nije bilo moguće.

Počevši govor u centralnom Londonu na prijemu za prikupljanje sredstava za Sentebale, dobrotvornu organizaciju koju pomaže deci koja žive sa HIV-om u južnoj Africi, rekao je rekao da će uvek imati "izuzetno poštovanje prema svojoj baki, njegovom glavnom komandantu", prenosi BBC.

- Prihvatio sam ovo, znajući da to ne menja ko sam ili koliko sam posvećen - rekao je princ Hari.

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. JANUAR: Zvezde su vam pripremile nešto posebno za danas!

Govoreći o pritiscima kraljevskog života i medijskoj pažnji, vojvoda je rekao da se plašio da će njegova žena postati žrtva "istih moćnih sila" koje su dovele do smrti njegove majke Dajane 1997. godine u Parizu.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl objavili su početkom januara da odstupaju sa pozicija koje uživaju članovi kraljevske porodice, što je kraljica Elizabeta II prihvatila.

NOVI DETALJI UBISTVA ŠKALJARACA: Policija saopštila jezive infromacije!

Oni više neće moći da koriste titulu "kraljevsko visočanstvo", a izgubili su i pravo na korištenje javnih sredstava koja su trošena za kraljevske dužnosti tako da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vratiti poreskim obveznicima 2,4 miliona funti utrošenih za obnovu njihovog doma.


PROČITAJTE I OVO

KO JE VOĐA KLANA LIKVIDIRAN U ATINI! Povezivali su ga sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, a ovo je bio njegov odgovor!

UBICA IZ SOMBORA DOBIO AMNEZIJU: Ne sećam se zašto sam usmrtio Marka!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti