5°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: Tanjug

LOKALNI IZBORI U ITALIJI Demokratama Emilija Romanji, Ligi Kalabrija

Na regionalnim izborima održanim u nedelju u italijanskom regionu Emilija Romanja, kandidat Demokratske stranke, guverner Stefano Bonaćini, osvojio je 51,4 odsto glasova, dok je kandidat Lige Matea Salvinija osvojio 43,7 odsto glasova, saopštilo je italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Od početka godine Salvini je vodio jaku kampanju nadajući se da će odneti pobedu u tom regionu, koji se smatra i jednom od najbogatijih italijanskih regija, i da će srušiti nacionalnu vladu u kojoj je i Demokratska stranka.

Međutim, Salvinijev desničarski blok obezbedio je sjajnu pobedu na regionalnim izborima, održanim takođe u nedelju u Kalabriji.

rezultati su saopšteni na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova

Emilija Romanja je, inače, region u kome su sedišta Ferari sporta i Parmezan sira i već decenijama su u njemu na vlasti levičari.

- Emilija Romanja je poslala znak. Salvini zna kako da priča o problemima, ali ne zna kako da ih razvrsta i ljudi su odgovorili - rekao je Nikola Zinagreti iz Demokratske stranke i dodao da je izlaznost bila 68 odsto, što je za 30 odsto više nego pre šest godina.

Poraz na izborima doživeo je Pokret 5 zvezdica, koji je osvojio 3,5 odsto u Emiliji Romanji, i oko 7 odsto u kalabriji, za razliku od izbora 2018. godine, gde su osvojili 33 odsto glasova.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti