20°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: Tanjug

RASTE BROJ ŽRTAVA KORONAVIRUSA Preminulo 106 osba, zaraženo više od 4.500

Broj žrtava koronavirusa premašio je 100, a širom Kine potvrđeno više od 4.500 zaraženih osoba, prenosi Si-En-En navodeći da američke vlasti upozoravaju građane da ne putuju u Kinu osim ukoliko to nije apsolutno neophodno.

Rojters precizira da se broj žrtava porastao na 106 u Kini i napominje da su vlasti saopštile da je virus odneo prvu žrtvu u Pekingu.

VIŠE OD STO SRBA MOLI: Izvucite nas iz Kine!

Vlasti u Hubeju, kineskoj pokrajini u žarištu epidemije, saopštile su da je potvrđeno još 1.300 slučajeva zaraženih, čime je taj broj porastao na više od 2.700 u toj pokrajini.

Većina obolelih nalazi se u bolnici, a više od 125 njih je u teškom stanju.

PANIKA: SRBI ZBOG KIJAVICE MISLE DA SU DOBILI KORONAVIRUS!

Slučajevi zaraženih koronavirusom potvrđeni su širom Kine, osim na Tibetu, koji je ove nedelje saopštio da će na neodređeno vreme zatvoriti sve turističke atrakcije i uvesti obavezan dvonedeljni karantin za sve putnike koji ulaze u tu pokrajinu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Umereno oblačno, tokom noći sa kišom!

Američki centar za kontrolu bolesti objavio je najviši nivo upozorenja, odnosno treći nivo, protiv putovanja u Kinu koje nije neophodno.

OŠTRO UPOZERENJE GRADA BEOGRADA Bageri nastavljaju da ruše (VIDEO)

- U toku je epidemija respiratorne bolesti koju izaziva novi koronavirus, koji može da se širi sa osobe na osobu - navodi se u saopštejnu tog centra i upozorava da postoji ograničen pristup adekvatnoj zdravstvenoj nezi u zahvaćenim područjima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti