4°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: telegraf

ZA 24 ČASA 2.000 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM: Alarmantno i dalje

Nekoliko zvaničnika Hubeija, kineske provincije u kojoj je izbila zaraza koronavirusom, smenjeno je zbog lošeg upravljanja krizom koju je izazvala epidemija u kojoj je zaraženo 68,5 hiljada ljudi, navodi Hina.

U poslednja 24 sata ukupno je potvrđeno 2.000 novih slučajeva zaraze, objavila je kineska nacionalna zdravstvena komisija. Broj mrtvih od virusa Kovid-19 sada iznosi 1.665, nakon što je evidentirano još 145 smrtnih slučajeva od subote.

U Hubeiju preminulo 139 ljudi

Od toga je 139 njih preminulo u Hubeiju, epicentru epidemije.

U poslednja 24 sata u toj su provinciji evidentirana 1.843 nova slučaja zaraze, objavile su tamošnje zdravstvene vlasti, što je pad s 2.420 od dan ranije i treći uzastopni dan u kojem se beleži sve manji broj zaraženih.

Većina novih slučajeva zaraze i smrti evidentirana je u Vuhanu, gradu u kojem je virus prvi put primećen u decembru.

Desetak političkih zvaničnika u Hubeiju smenjeno je zbog neuspešnog obuzdavanja epidemije, objavila je u nedelju disciplinska komisija Komunističke partije u toj provinciji.

Iako su bili nižerangirani, njihov odlazak pokazuje kako kinesko vođstvo pokušava da smiri bes javnosti zbog lošeg upravljanja krizom i time se distancira od neuspeha lokalnih birokrata.

Izvan Kine je dosad preminulo četvoro ljudi, a zaraženo je njih 500 u gotovo 30 država. Francuska je u subotu izvestila o prvom smrtnom slučaju u Evropi, kineskom turisti iz Hubeija.

Prema trenutno dostupnim podacima, smrtnost među obolelima je dva posto.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar