13°C

Beograd

Photo: Instragam/printscreen

Izvor: Blic.rs

ĐORĐO ARMANI: Današnja moda "siluje" žene!

Italijanski modni kreator Đorđo Armani optužio je danas modnu industriju da "siluje" žene nametanjem kratkoročnih trendova i seksualno orijentisanim marketingom.

- Vreme je da kažem šta mislim. Dizajneri siluju žene - rekao je Armani (85) novinarima na marginama revije svoje linije Emporio Armani, na Milanskoj nedelji mode.

Kad žena šeta ulicom i vidi reklamu na kojoj su u prvom planu grudi i zadnjica neke žene, i ona poželi da bude takva. Tako ona, kako je objasnio, biva "silovana".

- Možete da silujete ženu na mnogo načina, tako što ćete je baciti u podrum ili joj sugerisati da se oblači na određeni način - rekao je Armani, poznat po elegantnim odevnim predmetima.

Armani više neće prirodno krzno: "Nema opravdanja za brutalnost nad životinjama"

On je dodao da u njegovim kolekcijama ima kratkih i dugih suknji, širokih i uskih pantalona čime pruža maksimalnu slobodu ženama da iskoriste sve mogucnosti odevanja.

- Dosta mi je toga da slušam reč "trend". Treba da pokušamo da radimo za savremenu ženu. Trendovi ne treba da postoje - rekao je Armani i dodao da je njegova najnovija kolekcija za mlade inspirisana devojkama "snažne volje".

Armani će svoju kolekciju jesen/zima 2020. predstaviti u nedelju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti