12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

SAD NAREDILE SVIM KRUZERIMA DA OSTANU NA MORU ZBOG EPIDEMIJE!

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država naložila je svim kruzerima u vodama SAD da ostanu na moru zbog epidemije korona virusom, prenosi AP.

Ostanak brodova na moru mogao bi da bude produžen na neodređen period tokom trajanja epidemije. Putnici koji budu bili u kritičnom stanju biće prebačeni na kopno, u zemlje u kojima su kruzeri registrovani.

Dokument koji sadrži navedene propise objavljen je 29. marta i odnosi se na sve brodove u vodama SAD koji mogu da prevezu više od 50 putnika.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

PRVA SMRT U VLADI SRBIJE ZBOG KORANA VIRUSA! Preminuo jedan od osnivača SNS

POČEO TEST SAMOPROCENE NA COVID-19 Brnabić: Cilj je da smanjimo gužve i ubrzamo lečenja!

ON JE NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU: Ima 10 godina i nije hteo da se odvaja od majke!

OVAKO JE ĆUPRIJA POSTALA ŽARIŠTE KORONE Dva nulta pacijenta, a šta je sa obolelim lekarima, zaštitom i vodom

Tim aktom se zahteva od svih brodova koji se nalaze u vodama SAD da prijave broj bolesnih i umrlih od korona virusa.

U normalnim okolnostima putnici ili osoblje koji se razbole, a da njihove zdravstvene probleme ne može da reši tim lekara na brodu, bivaju prebačeni na kopno, u bolnicu, radi daljih lekarskih pregleda.

Prema novim pravilima, kruzeri koji imaju bolesne putnike moraće da se konsultuju sa Obalskom stražom koja će sada odlučivati o tome da li će ti putnici ostati na brodu ili će biti poslati na lečenje.

Ukoliko to ne bude krajnje neophodno, biće propisan ostanak tih putnika na brodu na neodređen period. Putnici u kritičnom stanju moći će da budu prebačeni na kopno ukoliko kruzer obezbedi transport bolesnika i bolničko mesto.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar