14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

ŠOKANTNO! NOVI METOD ZA BORBU PROTIV KORONE (VIDEO)

Kina je širenje zaraze koronavirusom uspela da zaustavi strogim i odlučnim merama karantina kojih se stanovništvo striktno pridržavalo.

U toj mnogoljudnoj zemlji najveći je strah zvaničnika bio da se zaraza lokalnom transmisijom ne proširi dalje od Vuhana i poput eksplozije zahvati ostatak države koja broji 1,4 milijarde stanovnika.

Sad se sa tim strahom suočava Indija, druga zemlja na svetu po broju stanovnika u kojoj populacija doseže 1,33 milijarde ljudi, svega 15 miliona manje od Kine.

A kako su pitanje dezinfekcije i ujedno lične higijene stanovnika rešili zvaničnici jednog indijskog grada, možete pogledati u videu koji ovih dana kružim internetom.

Kao i u drugim delovima sveta, Indijci su počeli da se vraćaju u zemlju iz inostranstva gde mahom rade kao sezonski radnici. Umesto karantina, vlasti u jednom gradu su se odlučile za ovo:

Indija je danas prijavila novih 386 slučajeva koronavirusa, sa ukupnim brojem od 1.637 zaraženih. Od tog broja 38 je preminulih. Ovaj broj je relativno mali u odnosu na Evropu i SAD što stručnjaci tumače malim brojem testiranih ali i slabim pristupom medicinskoj nezi u već preopterećenom indijskom zdrastvenom sistemu. 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar