29°C

Beograd

Photo: ARHIVA

Izvor: Happybsc

U ITALIJI PORUČUJU: Ne slušajte savete o izvođenju dece napolju, sedite kod kuće!

Italija je, s razlogom, prestrašena dramatičnim razvojem situacije u toj zemlji, posebno regije koje su najpogođenije, pa se tako dešava da pojedini lokalni zvaničnici odbijaju da postupaju po merama centralne vlade.

Ministarstvo unutrasnjih poslova je u jednom od poslednjih obraćanja "pojasnilo" je važeću naredbu prema kojoj je zabranjeno izlaženje iz kuce, sem u izuzetnim slucajevima, uključujući dozvolu roditeljima da blizu kuće na kratko prošetaju sa malom decom.

-Zanemarite cirkular-, uzvratili su lokalni politicari u Lombardiji i Kampanji, uz oštre kritike.

OVO SU NAJNOVIJI PODACI IZ BOLNICE NA SAJMU: Tamo su 53 pacijenta, najmlađi pacijent ima 19 godina!

VUČIĆ SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI: U 18 časova biće održana 2 krizna štaba, prisustvuje i premijerka!

PREMIJERKA BRNABIĆ O NOVIM MERAMA: Ima još načina do uvođenja policijskog od 24 časa, o tome ćemo danas!

VULIN: Bilt traži da ne verujemo svojim očima, već njemu!

U AUSTRIJI PREKO 10.000 ZARAŽENIH KORONOM: Tirol glavno žarište!Mnogi Italijani su ogorčeni, veruju, kako javlja specijalni izveštač Tanjuga, da bi se slabljenjem restriktivnih mera smanjili efekti dosadašnje borbe protiv virusa.

Mnogi građani su protiv slabljenja restriktivnih mera, na društvenim mrežama izražavaju svoje razočaranje - i vrlo često, bes - zbog onoga što smatraju opasnim i preranim "otvaranjem".

Reagovala je ministarka unutrašnjih poslova Luciana Lamorgese, koja je objasnila da se ne radi o novim merama, niti ublažavanju postojećih, već da su - na predlog stručnjaka- odlučili da dozvole da jedan roditelj izvede pred kuću jedno dete.

Pedijatri tvrde kako je za decu od 1 do 3 godine veoma vazno da izađu napolje da udahnu malo vazduha.

Budući da se približavaju uskršnji praznici, inače "vreme veoma delikatno i važno za borbu protiv epidemije", minstarka Luciana Lamorgese je pozvala Italijane da nastave da se pridržavaju mera ograničenja koje su na snazi.

Od 10. do 20. marta policija je obavila tri miliona provera poštovanja mera, ali je izdato manje kazni.-Moramo biti vrlo oprezni, idemo prema Uskrsu i moramo shvatiti da će to biti najdelikatniji trenutak, u kojem ćemo još više obratiti pažnju na nečije ponašanje-, upozorila je Lamorgese.

Italija će sasvim sigurno ostati u karantinu, zvanično do 18. aprila, ali sve češće se, nezvanično, početak maja pominje kao vreme postepenog "otvaranja".


Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti