19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

KURC: Ove godine nema godišnjeg odmora, putovanja će izgledati drugačije

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je danas da ove godine treba izbeći odmor, kako se virus ne bi ponovo uvezao iz drugih zemalja u Austriju i naglasio da će sloboda putovanja izgledati drugačije, te će zavisiti od toga da li u jednoj zemlji postoji pretnja od virusa.

- Imaćemo drugačiju slobodu putovanja, koja će veoma zavisiti od situacije u pojedinim zemljama, naglasio je Kurc u intervjuu bečkom dnevniku „Hojte“.

NAJNOVIJE O KORONA VIRUSU

DUŠAN KOVAČEVIĆ IZJAVIO: Korona virus je žuti karton od planete

APEL DOKTORKE IZ BEOGRADA: "Ispoštujte bar nas koji svaki dan radimo, OSTANITE KOD KUĆE"

VULIN OTKRIO PRAVO STANJE U VOJSCI SRBIJE: "Dobili smo zadatak da u roku od deset dana... "

DOKTOR TIODOROVIĆ O PONAŠANJU VIRUSA LETI PA PORUČUJE: "OD JUNA ĆEMO ŽIVETI NORMALNO"

PLANETA SE RAZBOLELA! Više od milion ljudi zaraženo korona virusom!

U NIŠU 34 OBOLELIH: Na respiratoru 17 osoba

Kako bi se u Austriji sprečio drugi talas infekcije, koji bi mogao biti gori od aktuelnog, Kurc kaže da će sve nas sve dok nema vakcine, tačnih brzih testova ili delotvornih lekova, ova bolest pratiti i sve dok toga ne bude neće biti ni neograničene slobode putovanja kakvu smo poznavali.

Upitan da li će tako biti mogući samo odmori u Austriji Kurc je kazao da ne može zamisliti da Austrija uspešno pobedi ovaj virus, a da potom neodgovorno bude uvežen iz drugih zemalja.

- Biće zemalja gde virus više neće biti problem i zemalja gde je opasnost prisutna. Zavisiće od situacije u pojedinim zemljama. Dugoročno ostaje cilj da se ukinu unutrašnej granice u Evropi, ali ni u kom slučaju prerano, podvukao je kancelar.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar