15°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: kurir

SRAMAN POTEZ BRITANSKIH LEKARA: ZAHTEVALI od starijih da se ODREKNU REANIMACIJE

Dok u Velikoj Britaniji ubrzano raste broj zaraženih, ali i preminulih od koronavirusa, lekari su uputili izvesnom broju starijih pacijenata, obolelih od teških bolesti, da stave potpis na dokument kojim se odriču prava na reanimaciju u slučaju da obole i od korone.

U pismu se navodi da oni koji su ga dobili treba da popune formular, kojim potvrđuju da se odriču prava na oživljavanje, ukoliko se njihovo stanje, već teško zbog hroničnih i teško izlečivih bolesti, iskomplikuje kao posledica koronavirusa.

NAJNOVIJE VESTI O KORONA VIRUSU

Mapa poslušnih i bahatih gradova: Ova žarišta su najviše kršila mere tokom najdužeg policijskog časa!

Vučić ispraćen iz Pazara sa zeljanicom!

DAČIĆ U "DOBRO JUTRO, SRBIJO" : Vrednosti Evropske unije su pale na testu! (VIDEO)

U KIKINDI NOVE PREKRŠAJNE PRIJAVE: 17 kažnjeno zbog kršenja zabrane kretanja

POLICIJSKI ČAS U VRANJU PREKRŠILO NJIH 19: Smederevci krenuli na sahranu i uhapšeni kod Bujanovca

KRIZNI ŠTAB: 2200 ZARAŽENIH, 7 NOVIH SMRTNIH SLUČAJEVA! (VIDEO)

- Nećemo vas napustiti, ali moramo da budemo iskreni i realni - navodi se u prilično morbidnom pismu.

Lekari bolnice u Mastegu u Velsu naveli su da postoje i "benefiti" od popunjavanja formulara - prvo, u slučaju da se njihovo stanje pogorša zbog covid-19, njihov lekar, prijatelji i članovi porodice znali bi da ne moraju da pozovu Hitnu pomoć, a drugo, kako se navodi, oskudni medicinski resursi mogli bi da budu pruženi mladima i onima sa većom šansom za ozdravljenje.

Jedan pacijent je naveo da je pismo učinilo da se oseća bezvrednim.

U pismu se navodi i da bi lekari "u idealnim uslovima" ovakav razgovr o tome obavili lično, ali da su se opredelili za pismo iz bojazni da su oni kojima je upućeno već zaraženi koronom, ali da spadaju u asimptomatične.

Pacijentkinja Elizabet Džon koja inače boluje od kancera kaže da je pismo doživela kao "smrtnu presudu".

- Sa pravom terapijom, moj rak može da se drži pod kontrolom, nisam spremna da sebi kopam grob iako sam društvu na teretu. Osetila sam se toliko bezvredno, kao da mi je sama smrt poslala presudu. Ukoliko bude moralo da se bira da li će na respiratoru da bude neki 20-godišnjak ili ja, prepustila bih respirator toj osobi - rekla je Elizabet koja se sa bolešću bori osam godina.

Prema navodima lista Gardijan, pismo je poslato malom broju pacijenata, a lekari su se u međuvremenu izvinili.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti