10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Index.hr

Austrija polako spušta mere: U Tirolu ukinut karantin, ostaje mera ograničenog kretanja

U austrijskoj saveznoj pokrajini Tirol je ukinut karantin zbog epidemije koronavirusa koji je uveden 19. marta, ali i dalje na snazi ostaju mere ograničenog kretanja koje važe u ostatku Austrije.

- Ukinuli smo karantin koji je važio u gradovima i opštinama jer je stopa novih zaraza na dnevnoj bazi pala ispod pet posto, rekao je premijer Tirola Ginter Plater na videokonferenciji za novinare.

Tirol, pogotovo sportska središta u Išglu, slovi za epicentar širenja koronavirusa u Austriji.

NAJNOVIJE O KORONAVIRUSU

KRIZNI ŠTAB: JOŠ 247 OBOLELIH, TROJE PREMINULIH! (VIDEO)

Dr Kon:Ako bude 24-časovni policijski čas za uskršnje praznike, onda samo u Beogradu!

SZO: Ne ukidajte mere prerano!

Italija: Broj preminulih porastao za 604, na ukupno 17.127

UN: Kriza COVID-19 mogla bi biti praćena krizom gladi

Prvi slučajevi su otkriveni još početkom februara, ali su prve mere usledile tek 9. marta, zbog čega je pokrajinska vlada pretrpela kritike u Austriji, ali i u Nemačkoj, gde je zabeležen velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom koji su bili na zimovanju u Tirolu.

Ukidanjem karantina Tirol sledi ublažavanje mera protiv širenja zaraze koje je juče najavljeno i na saveznoj razini. Austrijski kancelar Sebastian Kuc najavio je za Uskrs otvaranje prodavnica koje ne prodaju svakodnevne potrepštine.

Vlasti u Tirolu će u sledećim danima obavljati intenzivna testiranja u Išglu i zimovalištima Selden, Arlberg i St. Anton, u kojima su mere karantina i dalje na snazi.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar