1°C

Beograd

Photo: TWITTER

Izvor: TANJUG

FRANCUSKA: Dečaci pronašli zlatne poluge vredne 80.000 evra

Dvojica francuskih dečaka pronašla su dve zlatne poluge vredne 80.000 evra, igrajući se u porodičnoj kući na selu tokom karantina zbog pandemije korona virusa.

Pordica desetogodišnjaka odlučila je da napusti Pariz odmah nakon što je francuska vlada uvela mere karantina i preselila se u porodičnu kuću u Vendomu, jugozapadno od glavnoga grada.

Dečaci su poželeli da u bašti naprave kućicu od granja, lišća i čaršava, pa im je otac rekao da uzmu stare bakine pokrivače iz ormana u sobi za goste, prenose mediji.

- Dok su iz ormana izvlačili pokrivače, iz njega su ispala dva prilično teška predmeta - ispričao je Filip Roijak, lokalni antikvar i kolekcionar za francuske medije

Dečacima neobični predmeti nisu bili zanimljivi pa su ih vratili u orman, ali kada su ocu ispričali šta se dogodilo, on ih je zamolio da mu donesu te neobične predmete, pomislivši da je reč o bakinim držačima za noževe.

OVO MORATE ZNATI

RASPADA SE NATO! Povlače se potpisi sa sporazuma!

SADA JE SVE JASNO! Bil Gejts PATENTIRAO KORONU JOŠ 2018!

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT! Noćas testirali MOĆNO LASERSKO ORUŽJE! (VIDEO)

OVO NEĆE PROĆI! SPREMAJU NAPAD NA SRBE! Provaljen PODLI PLAN Prištine i Podgorice

KRISTIJAN UDARIO NA MARIĆA Ovo je žestoki momak poručio legendi novinarstva (VIDEO)

Kad ih je bolje pogledao, nazvao je Roijaka i poslao mu fotografije, nakon čega mu je antikvar objasnio da je reč o dvema zlatnim polugama, od kojih je svaka teška jedan kilogram.

Obe su ponuđene na online aukciji Roijakove aukcijske kuće, a vrednost im je procijenjena na 40.000 evra po komadu.

Ustanovljeno je da ih je baka kupila 1967. i da imaju i sertifikat o kupovini.

- Cena zlata porasla je zbog pandemije korona virusa pa ćemo još malo pričekati da vrednost poluga još poraste. Mogli bi da dobiju barem 100.000 evra - procenio je Roijak.

Dečaci nisu bili spremni da se vrednog otkrića odreknu bez naknade, pa su im roditelji obećali da će u bašti izgraditi bazen.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar