Izvor: Index.hr
24.05.2020 u 21:29
0

Kako je mali aerodrom na Aljasci postao najprometniji na svetu

Ankoradž, glavni aerodrom na Aljaski, možda nema raskoš kao aerodromi u Singapuru ili Čikagu, ali ovaj mali aerodrom na jednakoj udaljenosti od Njujorka i Tokija u poslednje vreme neočekivano raste po važnosti.

Sada je to najprometniji aerodrom na svetu, barem subotom.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

STRAŠNA NESREĆA U PANČEVU Dečak poginuo penjajući se na vagon!

IPAK BEZ NOVČANIH KAZNI ZA NENOŠENJE MASKE NA RADNOM MESTU

Dr Nestorović ISKRENO: NIKAD NE BIH PRIMIO VAKCINU BILA GEJTSA!

NE MOŽE NEDELJNO VEČE BEZ PALAČINKI Na ovaj način ih morate probati!

„Subota je prometan dan zbog teretnog prometa. O tome najviše zavisimo, ali subota je i najsporiji dan kada govorimo o putničkim letovima“, kaže voditelj aerodroma Džim Sčesnijak za CNN.

„Tako smo 2. maja u subotu, imali 744 leta. Čikago je isti dan imao 579, a Atlanta 529. Ankoradž je takođe privremeno preuzeo titulu najprometnijeg svetskog aerodroma 25. aprila.“

Prema Udruženju međunarodnih aerodroma, koje godišnje objavljuje izvještaja e o najprometnijim svetskim aerodromima, putnički promet pao je za više od 90% zbog pandemije novog koronavirusa.

OVO MORATE ZNATI

Reprezentacija Srbije vicešampion Evrope u PES fubalu!

OVAJ GRAD JE SRPSKI EL DORADO Svi će pohriliti tamo zbog novog otkrića!

TUČA MIGRANATA, SEVALI NOŽEVI

LABORATORIJA U VUHANU: Imamo tri živa virusa, niti jedan nije kovid-19!

Teretni promet se, doduše, povećao i to je razlog zašto je Ankoradž povećao promet. U normalnim vremenima Ankoradž je peti najzaposleniji aerodrom kada govorimo o teretnom prometu.

„Uočili smo povećanu potražnju za kapacitetom nosivosti. To je ponajviše jer se puno potrepština za borbu protiv pandemije proizvodi u Aziji“, kaže Šćesnijak.

Ankoradž je jednostavno iskoristio savršenu geografsku prednost.

„Lokacija koja je doslovno na vrhu sveta omogućuje da avioni lete preko vrha Zemlje kako bi skratili vreme putovanja“, tvrdi njegov rukovodilac. Ankoradž se nalazi u podnožju planina Čugak i služi gradu od 300 000 stanovnika. Ali u trenucima krize uskočio je u ključnu ulogu transporta medicinskih potrepština.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter