24°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Blic.rs

FRANCUSKA PRVI PUT PREUZELA KORMILO: Vodeće evropsko odredište za NOVE STRANE investicije

Francuska je po prvi put zauzela poziciju glavnog evropskog odredišta za nove strane investicije, ostavivši iza sebe Veliku Britaniju i Nemačku, pokazalo je u četvrtak istraživanje konsultantske kompanije EY.

U prošloj je godini Francuska tako privukla 1.197 stranih investicijskih projekata, što je 17 odsto više nego u 2018. godini, objavio je EY, prenose mediji.

Kako bi privukao inostrane investitore, predsednik Emanuel Makron ublažio je zakone o zapošljavanju i otpuštanju, preoblikovao je šemu poreskih kredita u trajno niske korporativne poreze i uveo ujednačenu stopu poreza od 30 odsto za investitore.

PROČITAJTE I OVO

PONIŽENJE! NOVA MERA LJUBAVI: Ako ne nađete partnera, vi spadate u invalide

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Hrvati zabranili Srbima ulazak u zemlju

SAVO MILOŠEVIĆ O ŠAMARANJU OD STRANE GROBARA: Evo šta je rekao! (VIDEO)

TIJANA AJFON I NJENA CIFRA Evo kako je ugovarala poslove, prepiska izašla na videlo!

Pokazalo se da njihov entuzijazam nije prigušio ni talas nasilnih svedočenja protiv vladinih reformi u 2018. i 2019. ni nedeljni štrajkovi prevoznika zbog penzione reforme krajem prošle i početkom ove godine.

Od izbijanja epidemije korona virusa Makronova vlada fokus je preusmerila na ublažavanje privrednih šteta a oporavak nastoji podupreti podsticanjem domaćih kompanija da vrate proizvodne aktivnosti kući.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti