Izvor: Tanjug
29.05.2020 u 19:03
0

Evropol: Ni korona nije zaustavila organizovani kriminal

Organizovane kriminalne grupe ostale su „aktivne“ i tokom pandemije korona virusa pošto su novonastaloj situaciji prilagodile svoje metode skrivanja i transporta narkotika, kao i krijumčarske rute, saopštio je danas Evropol.

Korisnici nedozvoljenih opojnih sredstava u Evropi suočavaju se sa višim cenama i lošijim kvalitetom droga zbog njihove nestašice na lokalnom nivou, a usled posledica pandemije, navodi se u izveštaju EU.

OVO MORATE ZNATI

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

GDE MOŽEMO PUTOVATI U REGIONU Sve što ste hteli da znate o prelasku granica!

OČI U OČI! MAJKA OTETE DEVOJČICE VIDELA MALČANSKOG BERBERINA: Tresu mi se i ruke i noge

NOVI PODACI O POMOĆI OD 100 EVRA! OVO sada MORATE znati!

Nalazi dobijeni na osnovu ispitivanja eksperata za borbu protiv narkotika u članicama EU, pokazuju da je do poremećaja u lancu snabdevanja drogom uglavnom došlo na nivou distribucije kao rezultat mera socijalne distance dok je trgovina na veliko nastavljena na nivou pre pandemije.

„Pošto je ulična prodaja teško pogođena restrikcijama kretanja, korisnici i dileri okreću se alternativnim metodama uključujući kriptomarket, platforme društvenih mreža i šifrovanu komunikaciju preko aplikacija uz bezgotovinsko plaćanje i manje ličnih kontakata“, navodi evropska policijska agencija.

OBAVEZNO PROČITAJTE

AMERI U PANICI: Rusi grade novu vojnu bazu u Siriji! Putinova vojska će marincima biti trn u oku! (VIDEO)

KON I KISIĆEVA ODBRUSILI NESTOROVIĆU: Znali smo TAČNO ŠTA RADIMO!

ON JE PONOS SRBIJE Novaku Đokoviću uručena velika povelja (GALERIJA)

EKSKLUZIVNO! JEZIVE SLIKE ZVICERA IZ BOLNICE Supruga pištoljem oterala napadače (GALERIJA)

Izvršna direktorka Evropola Ketrin de Bol rekla je da je u prvoj polovini godine količina zaplenjene droge u nekim zemljama EU veća nego u istim mesecima prethodnih godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter