31°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Telegraf.rs

MALA ĆERKA DŽORDŽA FLOJDA PROGOVORILA O OCU: Ne zna da je umro (VIDEO)

Šestogodišnja ćerka ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda još ne zna da njenog oca ubili policajci, ali joj je rečeno da je "on promenio svet".

Devojčica Điana i njena majka Roksi Vašington pojavile su se u emisiji "Dobro jutro, Ameriko".

Điana je rekla u emisiji da želi da bude lekar kad poraste i da želi da brine o drugima, prenosi Dejli mejl.

- Nedostaje mi... igrao se sa mnom - rekla je devojčica.

Roksi je navela da je Džordž voleo svoju ćerku. Takođe, rekla je da je videla samo deo snimka na kom je zabeleženo brutalno hapšenje Flojda tokom kog je policajac Dejvid Šovin kleknuo na njegov vrat.

- Nisam mogla da veruje da mu neko to radi, volela bih da sam bila tamo da mu pomognem - rekla je ona.

Takođe, otkrila je i da njena ćerka ne zna celu priču o smrtni njenog oca.

- Rekla sam joj da je njen tata umro jer nije mogao da diše - dodala je.

Na jednom snimku koji se pojavio u utorak, vidi se kako devojčica sedi na ramenima svog ujaka i gleda mirne proteste u Mineapolisu. Na njemu je napisano: "Tata je promenio svet".

Roksi Vašington, majka šestogodišnje ćerke ubijenog Džorža Flojda, zatražila je pravdu za njega, navodeći da je on bio dobar otac koji nije zaslužio da umre licem gurnutim na pločnik, pritešnjen pod težinom trojice policajaca.

- Ovde sam zbog svoje bebe. Ovde sam zbog Džordža zato što želim pravdu za njega i želim pravdu za njega jer je bio dobar. Bez obzira šta ko misli, on je bio dobar - rekla je Vašington novinarima u gradskoj skupštini Mineapolisa.

Ona je držeći ćerku u naručju, novinarima rekla da želi da četvorica policajaca umešanih u Flojdovu smrt plate za ubistvo.

Proteste širom SAD inicirala smrt Afroamerikanca Džordža Flojda kome je jedan od policajaca tokom privođenja, kolenom pritisnuo vrat dok je ležao na zemlji.

Flojd je preminuo, a četvorica policajaca optužena su za njegovo ubistvo.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti