Izvor: Tanjug
01.07.2020 u 11:32
0

EU povukla 7 miliona maski jer nisu bezbedne

Evropska unija povukla je sedam miliona maski jer ne zadovoljavaju bezbednosne standarde i ne štite adekvatno od korona virusa, a koje su identifikovane unutar EU, objavljeno je nakon sednice evropskog Odbora za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača.

Prema rečima hrvatskog evroposlanika Tomislava Sokola, do poplave falsifikovanih zaštitnih maski na evropskom tržištu, koje najčešće dolaze iz Kine, došlo je zbog „pucanja“ uobičajenih lanaca snabdevanja i velike potražnje za zaštitnom medicinskom opremom poslednjih meseci, zbog čega su se time počele baviti različite sumnjive kompanije, prenosi Jutarnji list.

OVO MORATE PROČITATI

HEROJ SPREČIO OTMICU DETETA! „Srbin u Berlinu spasao nemačko dete od Nemca“

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Sunčano i toplo, na jugu zemlje mogući pljuskovi

EU OTVORILA GRANICE Slobodan prolaz za naše državljane

SLOBODAN ULAZ U GRČKU PREKO MAKEDONIJE Od danas otvoren granični prelaz Evzoni

„Bojim se i da pomislim koliko ih je još prošlo ispod radara tokom velike navale za zaštitnom opremom koja je trajala u jeku borbe protiv korone“, rekao je Sokol.

Na pitanje kakve su to tačno maske koje ne zadovoljavaju standarde, Sokol je odgovorio da je reč o proizvodima za koje proizvođač tvrdi da imaju zaštitni potencijal protiv čestica, ali njihov kapacitet filtriranja nije sertifikovalo odgovarajuće evropsko telo.

SAZNAJTE JOŠ I OVO

HAOS U KRAGUJEVCU Tuča u marketu zbog ZAŠTITNE MASKE! (VIDEO)

Dr Tiodorović: PRAVI PIK ZARAZE U SRBIJI ĆEMO IMATI ZA PET-ŠEST DANA

DR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Ilija Petković NIJE UMRO OD KORONE, ovo je razlog NJEGOVE SMRTI!

HAPPY BSC PREDSTAVLJA Ovo su moćni dron-bombarderi u Vojsci Srbije (VIDEO)

ČOVEČANSTVO U ŠOKU: Tramp kupio sve ZALIHE LEKA PROTIV KORONE U SVETU

Vlasnik kompanije za proizvodnju medicinske opreme Meditex Robert Črnjević kaže da je najsigurniji način da se na ambalaži maske potraži CE oznaka kao bi se znalo da li odgovara standardima.

Najsigurniji način, ipak, jeste da se takvi proizvodi kontrolišu prilikom uvoza, odnosno da na granici inspekcija proveri sve oznake, ko je naručio proizvod i da li je registrovan za prodaju.

Hrvatska je ranije odbila ulaz tri vrste maski iz Kine – OANY, Dromex, i treće koja nema nikakve oznake, a koje nisu ispunjavale propisane standarde.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter